Jakob Silfverberg gör 2-0. Foto: Björn Tilly
Jakob Silfverberg gör 2-0.  Foto: Björn Tilly

Ny förlust för AIK: "Tufft i längden"

Publicerad
Brynäs spräckte sin förlustsvit på bortaplan när laget besegrade AIK på Hovet med 3-2, ett resultat som innebar det uddlösa hemmalagets tredje raka nederlag i elitserien i ishockey.
- Det är klart att det är tufft i längden att torska de här matcherna med ett mål, säger lagkaptenen Dick Tärnström till Canal Plus.
Det blev noll mål mot Luleå i tisdags. Och 2–3 mot Brynäs innebär att nykomlingen AIK har gjort blott 16 mål på åtta matcher, en produktion som är för låg för att laget ska kunna undvika bottenstriden.
Chanser att göra de efterlängtade målen saknades inte. Det gjorde skärpan.
I stället var det bortalaget som tog ledningen 9.47 in i första perioden när Dale Clarke petade in 1–0 i numerärt överläge, kanadensarens första elitseriemål.
AIK fortsatte att skapa lägen, men vad gjorde det när skotten hamnade snett och högt eller kom för sent eller inte alls.
- Vi gör en helt okej match. Men vi slarvar lite för mycket i offensiv zon och de får komma och kontra. Men jag tycker ändå att vi tar ett steg i rätt riktning för varje match vi gör. Poängen kommer dom också, säger lagkaptenen Dick Tärnström till Canal Plus.

"Inte helt nöjd"

Det var Brynäs som gjorde målen. Fjolårets JVM-spelare Jakob Silfverberg tryckte in 2–0 halvvägs in i matchen, framspelad av Eero Somervuori.
AIK var inför torsdagens omgång näst sämst i numerärt överläge och såg inte ut att förbättra den statistiken. Det krävdes fyra raka Brynäsutvisningar, spel i fem mot tre och öppet mål för att Christian Sandberg skulle kunna reducera till 1–2, elegant framspelad av Josh MacNevin och Johan Andersson.
Men längre än så kom inte hemmalaget. Calle Järnkrok gjorde 3–1 i tom kasse i slutskedet och Oscar Steens sena reducering räckte inte för AIK som är kvar på sista plats.
Järnkrok var nöjd med målet men inte med sitt spel i matchen.
- Jag är inte helt nöjd. Men huvudsaken är att vi vinner. jag tycker inte att jag spelar helt bra i dag, säger Järnkrok till Canal Plus.
TT/HockeyExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag