Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nubbens” pudel efter att ha sparkat Fredrik Andersson

Se målen när Timrå blev överkörda mot Färjestad
Sportchefen Kent Norberg.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Fredrik Andersson sparkas som Timrå-tränare.
Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN

Kent Norberg var den som ville ha ett delat ledarskap mellan Fredrik Andersson och Anders Karlsson i Timråbåset.

Men inför de sju viktigaste matcherna på hela säsongen, så väljer man nu att lyfta ut Andersson från båset och tydliggöra ledarskapet.

– Det här får jag ta på mig. Jag får göra min pudel, säger Timrås sportchef.

På söndagskvällen åkte han hem till Fredrik Anderssons bostad för att meddela föreningens beslut.

Undet ett par dagar har det skett en utvärdering och man kom då fram till att Fredrik Andersson ska få lämna sin post efter fem år i klubben. Denna säsongen har han delat ledarskapet med Anders ”Ante” Karlsson, något som Fredrik Andersson nu kritiserar.

– Det har varit en otrolig omställning med det delade ledarskapet, det har inget fungerat speciellt bra, säger han efter beskedet att han fått sparken.

Kent Norberg förklarar beslutet:

– Jag åkte hem till ”Freddan”. Jag har den största respekt för honom. Han har varit här i fem år och vi har jobbat nära varandra. Han har tagit upp oss två gånger och det glömmer folk bort när det kastas så ruskigt mycket skit mot honom. Jag upplever det som att vi hade en bra dialog.

Varför väljer ni att agera vid denna tidpunkt?

– Det har varit lite berg och dalbana för oss, hela säsongen. Vi hade alla förlusterna, kom tillbaka och för tre veckor sedan trodde man att vi skulle lösa det. Men fyra-fem senaste matcherna har varit så ruskigt slätstrukna. Vi måste helt enkelt få ett tydligare ledarskap inför kvalspelet.

Var det du som tog initiativet?

– Vi har haft möten och dialoger. Det är inte bara jag som bestämmer, utan det finns styrelse och klubbdirektör också. Men vi har haft en löpande dialog några dagar och sista matcherna har sett så oerhört tama ut. Jag trodde verkligen och gick in med att vi skulle ha delat ledarskap. Men nu behöver vi vara tydligare och det får jag ta mig. Jag får göra min pudel.

Backar från löftet

Fredrik Andersson hänvisar till att ekonomin varit en faktor som han fått till sig när han fick sitt avsked. Anders Karlssons kontrakt varar mycket längre, och därför valde man att sparka den tränare med kortast tid kvar på kontraktet.

Det tar ”Nubben” med ro.

– Ja, det är klart att ”Ante” har ett längre kontrakt, men det har inte varit en grej. ”Freddan” har varit här i fem år, och vi har gjort en översyn. Men vad som exakt ligger bakom, det blir en sak mellan oss. Men vi behöver tydliggöra ledarskapet. 

Du har sagt att du aldrig ska sparka en tränare. Nu står du här.

– Det kanske jag sagt. Men det är så mycket man säger. Det finns väl inte så mycket mer att säga om det.