Hockeyligans VD Jörgen Lindgren. Foto: Joel Marklund
Hockeyligans VD Jörgen Lindgren. Foto: Joel Marklund

Nu hotar agenter att stämma Hockeyligan

Publicerad

Flertalet spelaragenter är nära att dra Hockeyligan inför rätta - efter beslutet att stoppa NHL-spelare vid en lockout.

Och efter infekterade diskussioner mellan parterna har Hockeyligan redan nu anlitat en advokat, enligt uppgifter till SPORT-Expressen.

Hockeyligans "nej tack" till NHL-spelare vid en lockout har rört om rejält i hockey- Sverige.

Flertalet spelaragenter anser att Hockeyligan fattat ett beslut som är emot europeisk och svensk rätt - och nu är man mycket nära att starta en rättslig process.

Infekterade samtal

Beslutet kring NHL-spelarna var inte enigt inom Hockeyligan.

- Vi har drivit linjen ganska hårt och Hockeyligan har anlitat en advokat, processen är per definition i gång, säger spelaragenten Kalle Bodén och fortsätter:

- Ligan har bildat en kartell som förstör den fria konkurrensen. Flera lag hotas med ekonomiska sanktioner i form av skadestånd om de kontrakterar spelare som är tillgängliga för spel enligt Ishockeyförbundets tävlingsregler.

Hur har samtalen med Hockey ligan varit?

- Infekterade.

Vad är deras argument?

- Deras motargument är i grund och botten att de ska få diktera villkoren fritt för sin egen liga.

Tror på snart agerande

När tror du att ni kommer sätta i gång den rättsliga processen?

- Ganska snart.

SPORT-Expressen har utan framgång sökt Hockeyligans vd Jörgen Lindgren för en kommentar.

Men i samband med elitseriens upptaktsträff i måndags sade han:

- En del tycker att vi gör helt rätt och andra hade velat se NHL-stjärnor i elitserien. Men vi vet ju inte ens om det blir någon lockout.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag