Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
 Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix

Norrena skadad - efter första skottet

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Norrena sträckte ljumsken - i första skottet.
Sedan klev Christian Engstrand in och visade varför han ville ha förstaplatsen i Linköpingsmålet.
Samtidigt storspelade Jacob Markström i Brynäsmålet - och såg till att förlusten inte blev tvåsiffrig.
Fredrik Norrena fick en olycklig start mot Brynäs. Redan på första skottet av Brynäs Jonas Nordquist sträckte Norrena ljumsken och tvingades kliva av.
Då hade det bara gått 2.46 av matchen.
- Jag kände hur det drog till i ljumsken, säger finländaren till corren.se.
- Men jag tror inte att det är någon fara. Det borde räcka med någon veckas vila.

Svettigt för Markström

Christian Engstrand klev i stället in mellan stolparna och visade klassen.
Samtidigt var det Linköping som var överlägset framåt. Efter 1-0 i den första perioden rann det i väg till 4-0 i den tredje, och Jacob Markström, som var tillbaka efter skottet på nyckelbenet, fick det jobbigt.
Det blev även 5-0 till slut och Linköping visade fin form igen och håller kvar sin andraplacering i tabellen.

Hyllades

Östgötarna vann skotten med förkrossande 45–21 och skapade farliga chanser på löpande band. Då hade Brynäs Jacob Markström att tacka för att det inte rann i väg till tvåsiffrigt.
Över 7 500 åskådare hyllade sina hjältar med både stående ovationer och vågen efter sjätte fullpoängaren på raken och tionde hemmasegern i följd för starka Linköping.
Nu är det juluppehåll fram till annandagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag