Norrena lägger av - då sågas journalisterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fredrik Norrena i Växjö-tröjan.
Foto: Ronny Johannesson

Färgstarke hockeymålvakten Fredrik Norrena lägger skridskorna på hyllan.

Och han gör det med en sågning - av journalistkåren:

– Det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och en blogg och ha väldigt starka åsikter och döma till höger och vänster, säger han till Yle.

Under måndagen meddelade den finske hockeymålvakten Fredrik Norrena att han avslutar sin hockeykarriär. Efter OS- och VM-medaljer och flera framgångsrika år i NHL och SHL väljer han att lägga skridskorna på hyllan.

– Nu känns som rätt läge att lägga av och satsa på en ny karriär. Jag är väldigt tacksam över att jag har fått spela så här länge. Det är få förunnat. Min karriär har gett mig otroligt många fina minnen och jag hoppas att jag blir ihågkommen som en målvakt som gick att lita på i skarpa lägen och som gjorde allt för att vinna, säger Norrena till Yle.

"Inte direkt ett politikerämne"

Fredrik Norrena har under sin karriär gjort sig känd för flera färgstarka uttalanden - och dessutom hamnat i luven på både domare och motståndare. Bland annat sänkte han Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken och blev avstängd.

Och när han nu väljer att avsluta sin karriär så gör han det med en sågning.

Av journalistkåren:

– Man kanske inte direkt är något politikerämne. Jag har alltid tyckt om starka personligheter och jag har alltid strävat efter att vara en rak och ärlig person som man vet var man har. Visst, ibland kan det bli fel och ibland kanske man sårar någon, men då får man be om ursäkt.

"Lätt att sitta bakom ett skrivbord"

– Men det har man ju lärt sig att ganska många journalister är ganska finkänsliga. Det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och en blogg och ha väldigt starka åsikter och döma till höger och vänster. Sedan när man konfronterar dem öga mot öga är det inte alla som klarar av det. Är man då av en annan åsikt gentemot den nämnda journalisten och säger det rakt ut är reaktionerna lite olika. Just det har varit intressant att uppleva, men så är det ju med alla människor, kritik är svår att ta, säger han.

Fredrik Norrena representerade under sina år i Sverige Linköping, Frölunda, AIK och Växjö Lakers.