Fredrik Norrena i Växjö-tröjan. Foto: Ronny Johannesson
Fredrik Norrena i Växjö-tröjan.  Foto: Ronny Johannesson

Norrena lägger av - då sågas journalisterna

Publicerad

Färgstarke hockeymålvakten Fredrik Norrena lägger skridskorna på hyllan.

Och han gör det med en sågning - av journalistkåren:

– Det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och en blogg och ha väldigt starka åsikter och döma till höger och vänster, säger han till Yle.

Under måndagen meddelade den finske hockeymålvakten Fredrik Norrena att han avslutar sin hockeykarriär. Efter OS- och VM-medaljer och flera framgångsrika år i NHL och SHL väljer han att lägga skridskorna på hyllan.

– Nu känns som rätt läge att lägga av och satsa på en ny karriär. Jag är väldigt tacksam över att jag har fått spela så här länge. Det är få förunnat. Min karriär har gett mig otroligt många fina minnen och jag hoppas att jag blir ihågkommen som en målvakt som gick att lita på i skarpa lägen och som gjorde allt för att vinna, säger Norrena till Yle.

"Inte direkt ett politikerämne"

Fredrik Norrena har under sin karriär gjort sig känd för flera färgstarka uttalanden - och dessutom hamnat i luven på både domare och motståndare. Bland annat sänkte han Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken och blev avstängd.

Och när han nu väljer att avsluta sin karriär så gör han det med en sågning.

Av journalistkåren:

– Man kanske inte direkt är något politikerämne. Jag har alltid tyckt om starka personligheter och jag har alltid strävat efter att vara en rak och ärlig person som man vet var man har. Visst, ibland kan det bli fel och ibland kanske man sårar någon, men då får man be om ursäkt.

"Lätt att sitta bakom ett skrivbord"

– Men det har man ju lärt sig att ganska många journalister är ganska finkänsliga. Det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och en blogg och ha väldigt starka åsikter och döma till höger och vänster. Sedan när man konfronterar dem öga mot öga är det inte alla som klarar av det. Är man då av en annan åsikt gentemot den nämnda journalisten och säger det rakt ut är reaktionerna lite olika. Just det har varit intressant att uppleva, men så är det ju med alla människor, kritik är svår att ta, säger han.

Fredrik Norrena representerade under sina år i Sverige Linköping, Frölunda, AIK och Växjö Lakers.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag