Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nordgren Timrås stora hjälte - i suddenspelet

Foto: Robin Nordlund / Scanpix

Förra säsongen blev en mardröm för den gemytlige värmlänningen Per-Erik Johnsson.

Efter massor av förluster kastade Timrå-tränaren in handduken och följde inte med sitt sargade lag till kvalserien.

Nu var "Perra" tillbaka i Timrå – och än en gång som förlorare när hans AIK besegrades med 2–1.

- Visst är det roligt att vara tillbaka i Timrå igen, här har jag fått flera fina vänner. Men visst hade jag helst önskat att jag fått tre poäng med mig hem till Stockholm, sade AIK-tränaren.

Timrå-AIK 2-1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (11.52) Joachim Rohdin (Andreas Molinder).
Tredje perioden: 1–1 (11.07) Fredrik Hynning (Esa Pirnes).
Fjärde perioden: 2–1 (3.10) Niklas Nordgren (Max Friberg) spel fem mot fyra.
Skott: 26–21 (6–7, 14–6, 4–7, 2–1).
Utv, Timrå: 4x2. AIK: 5x2.
Domare: Sören Persson, Lidköping, Linus Öhlund, Älvsbyn.
Publik: 4 508.

AIK har de två senaste åren varit den stora överraskningen i slutspelet – och varit en mardrömsmotståndare för Timrå som bara lyckats vinna en av tio matcher.

– Jag vet inte om det var nervositet i premiären, men vi var alldeles för stela och passiva i de två första perioderna. Hade vi spelat hela matchen som vi avslutade tredje perioden hade utgången blivit en annan, menade "Perra" Johnsson.

AIK illa ute

AIK var riktigt illa ute mot ett kämpastarkt Timrå som med fart i skridskoåkningen satte AIK under rejäl press.

Timrå är ett lag utan de riktigt stora stjärnspelarna, men "doldisarna" duger gott. Det visade inte minst Joachim Rhodin, nyförvärv från mästarlaget Brynäs, när han bröt sig in framför AIK-målet och tråcklade in 1–0-pucken under Daniel Larsson.
Timrå skapade många farliga målchanser, men precis som under den katastrofala fjolårssäsongen hade Timråspelarna svårt att trycka in gummitrissan i motståndarmålet.

Nordgren matchvinnare

Rutinerade Niklas Nordgren – poängkung hemvärvad från Kloten i Schweiz – visade sin styrka som målgörare tre minuter in i förlängningen.

Juniorlandslagsmannen Max Friberg bröt sig in och avlossade ett hårt skott som AIK-målvakten Daniel Larsson räddade och då fick Niklas Nordgren på något sätt fram sin långa klubba och stötte in returen i mål.

Många räknar med att AIK ska få det tufft utan NHL-flyktade målvaktshjälten Viktor Fasth. Men 26-årige Daniel Larsson, nyförvärv från HV 71, stred tappert mellan stolparna och svarade för flera högklassiga räddningar. Larsson var utan tvekan bäst i AIK.

Större tycks tomrummet bli efter poäng- och målkungarna Robert Rosén och Richard Gynge. AIK:s anfallsspel var rätt uddlöst. Bröderna Oscar och Victor Ahlström tillsammans med finländaren Esa Pirnes fick mycket speltid i power-play och skapade några chanser – men kändes inte riktigt heta denna kväll.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!