Hans Wallson tackar nej till LHC, enligt Corren. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNHans Wallson tackar nej till LHC, enligt Corren. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Hans Wallson tackar nej till LHC, enligt Corren. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Nu ska Joakim Fagervall vara hetaste namnet i stället. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNNu ska Joakim Fagervall vara hetaste namnet i stället. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Nu ska Joakim Fagervall vara hetaste namnet i stället. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Linköping åkte ut mot Djurgården i SM-kvartsfinal. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNLinköping åkte ut mot Djurgården i SM-kvartsfinal. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Linköping åkte ut mot Djurgården i SM-kvartsfinal. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Wallson nobbar – då är han mest aktuell

Publicerad

Tränarposten i Linköping står fortfarande ekande tom.

Men nu har det rört på sig. En toppkandidat har tackat nej – och en annan har seglat upp som favorit. 

Linköpings kvartsfinalserie mot Djurgården slutade med fyra förluster på fem matcher. Därefter valde huvudtränaren Dan Tangnes att säga upp sig – trots att han hade två år kvar på sitt kontrakt. 

Sedan dess har tränarposten stått vakant inför nästa säsong. Aftonbladet rapporterade tidigare att Hans Wallson, mannen som förde Skellefteå till SM-guld både 2013 och 2014, förde diskussioner med LHC.

Fagervall till LHC? 

Nu ska Wallson ha tackat nej till jobbet. Enligt Östgöta-Correspondenten har LHC därför valt att gå vidare med andra alternativ. Joakim Fagervall påstås ligga bäst till på listan över kandidater.

Själv förnekar dock Fagervall att han är aktuell för att byta uppdrag. 

- Nej, jag tränar Björklöven, säger Fagervall till Östgöta-Correspondenten. 

Fagervall har tidigare tränat Luleå och har agerat både general manager och tränare i Björklöven.

Frölunda-profil också aktuell

Även Pär Johansson omnämns som ett tänkbar ersättare till Tangnes. Johansson var assisterande tränare till Roger Rönnberg i Frölunda, men valde att inte förlänga sitt kontrakt vid säsongens slut. 

Då svarade han så här på frågan om han funderar på att bli huvudtränare. 

– Det är inget som jag tänkt på. Jag var huvudtränare under mina år i Danmark (Odense Bulldogs) och det är klart att det är ett trevligt jobb. Men att vara assisterande tränare är också ett trevligt jobb. Så i ärlighetens namn vet jag inte, det viktigaste beslutet att ta var om jag skulle förlänga kontraktet eller inte, sa Johansson till GT då. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag