Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbade Luleå – nu är han klar för Skellefteå

Oskar NilssonFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Luleåfostrade Oskar Nilsson väljer spel i Skellefteå.

Den 28-årige backen lämnar Oskarshamn och har skrivit ett tvåårskontrakt med Västerbottensklubben.

– Kul med en ny utmaning och att få komma till en så stor klubb, säger han till klubbens hemsida.

Tidigare under fredagen stod det klart att Filip Berglund lämnar Skellefteå för Linköping. Nu fyller Skellefteå på sin backsida.

I januari uppgav NSD att Oskar Nilsson var aktull för spel i Luleå, klubben där han spelade som junior och även gjorde sin SHL-debut i. Men i början av mars avslöjade Aftonbladet  att Nilsson nobbat Luleå och i stället var överens med Skellefteå.

Nu är övergången officiell. Oskar Nilsson producerade 7 poäng på 28 matcher under sin första säsong som ordinarie i svenska högstaligan.

– Jag känner att jag kan ta med mig stora delar av mitt spel och utveckla dem ännu mer, sedan har det ju varit en välbehövlig erfarenhet för mig på den här nivån så jag ska försöka ta med mig allt jag utvärderat som positivt. Framför allt uppspelsfasen, säger han till Skellefteås hemsida.

”Tror att han har ytterligare en nivå”

Utöver spel i Luleå och Oskarshamn har 28-åringen även representerat Kiruna, Boden, Piteå och Asplöven samt spelat fem säsonger i norska Frisk Asker.

– Oskar är en spelskicklig back som kommer kunna bidra med sin karaktär. Han var en starkt bidragande orsak när Oskarshamn tog steget upp och vi tror att han har ytterligare en nivå i sitt spel, säger Skellefteås general manager Erik Forssell.