Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbade Färjestad – är klar för NHL-lag

St. Louis Blues, Washington Capitals och Pittsburgh Penguins har varit de senaste årens vinnare.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Jesper Olofsson, 28, har varit klubblös sen han tackade nej till Färjestads erbjudande.

Nu ser han ut att flytta till Buffalo Sabres organisation.

– Jag skrev på för en utländsk klubb förra veckan, säger han till VF.

Det var i slutet av mars som det stod klart.

Färjestads Jesper Olofsson, som hade hunnit med att göra 17 mål – fem av dem mot Växjö i den sista matchen – innan säsongen fick ett abrupt slut, hade tackat nej till Färjestads erbjudande om en kontraktsförlängning.

Hans ambitioner fanns utanför Sveriges gränser.

– Någonstans utomlands är det som siktet är inställt på. Det är klart jag vill spela så högt upp som möjligt, sa Olofsson då.

Sen dess har Modo-sonen varit klubblös, men nu bekräftar han för Värmlands Folkblad att han har gjort klart med en ny klubb.

– Ja, jag skrev faktiskt på ett kontrakt förra veckan. Jag kan inte säga med vilken klubb, men det är en utländsk klubb och det borde bli officiellt ganska snart, säger han till tidningen.

Uppgifter: Jesper Olofsson till Buffalo

Han fortsätter:

– Sen är det väl lite oklart som för alla i läget som är just nu. När den nya säsongen kan dra i gång och så.

Enligt VF så är det Buffalo Sabres organisation som ska ha kontrakterat Olofsson, som där skulle göra sin lillebror Victor sällskap. Det är dock oklart huruvida det är NHL-laget Sabres eller farmarlaget Rochester Americans som skulle vara aktuellt.

Tidningen skriver också att Färjestad skulle få över en miljon kronor i ersättning om Olofsson går till Buffalo Sabres. Blir det spel i AHL uteblir pengarna.