Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Nilson stämmer Dif på en miljon kronor

Publicerad

HV 71:s Marcus Nilson stämmer sin förra klubb Djurgården på närmare en miljon kronor.
Orsaken är att Nilson hävdar att hans kontrakt sagts upp på felaktiga grunder.
- Marcus har en gång i tiden skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården och blev naturligtvis chockad när de berättade för honom att de hade rätt att bryta det avtalet, säger hans agent Claes Elefalk till Jnytt.se.

Marcus Nilson var med och åkte ur elitserien med Djurgården i våras.

Någon månad senare fick han beskedet att han inte ingick i klubbens planer inför den kommande säsongen i hockeyallsvenskan, och när han sedan skulle besöka klubblokalerna märkte han att hans passerkort inte längre fungerade.

Problemet var bara att Nilson hade två år kvar på det fyraårskontrakt han skrev 2010.

Skrev på för HV 71

Djurgården hävdar att kontraktet enbart gällde spel i elitserien, och Marcus Nilson skrev på ett kontrakt med HV 71 i stället.

Men historien tar inte slut där.

Nu stämmer Marcus Nilson, genom fackförbundet Unionen, sin förra klubb Djurgården på närmare en miljon kronor i skadestånd för uteblivna löneintäkter.

Nilsons lön i HV 71 är på 209 000 kronor i månaden, vilket är 41 000 kronor lägre än det han tjänade i Djurgården.

"Ett avtalsbrott"

I stämningsansökan skriver Unionen enligt Jnytt.se:

"Bolagets agerande - genom hävning av anställningsavtalet - har i allt fall utgjort ett avtalsbrott och Marcus Nilson äger alternativt på den grunden rätt till ersättning avseende den ekonomiska skada som han lider på grund av bolagets avtalsbrott."

Nilsons agent Claes Elefalk till Jnytt.se:

- Marcus har en gång i tiden skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården och blev naturligtvis chockad när de berättade för honom att de hade rätt att bryta det avtalet. Vi berättar aldrig vad som står i våra avtal, men det var ett fyraårsavtal men Djurgården såg att de kunde avsluta det efter två år. Vi ser totalt olika på saker och ting.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag