Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

Niklas Svedberg klar för Brynäs

Publicerad
Uppdaterad
Brynäs värvar Modomålvakten Niklas Svedberg, 20.
Minst fyra andra elitserieklubbar visade intresse, enligt uppgift till HockeyExpressen.se.
- Jag känner att det här är rätt steg för mig i min karriär och för att kunna utvecklas så mycket som möjligt, säger Svedberg till Brynäs hemsida.
Brynäs har sitt målvaktspar klart inför nästa säsong. Först värvades Mattias Modig från Luleå och nu är Niklas Svedberg från Modo klar.
Brynäs har sedan länge räknat med att målvaktsettan Jacob Markström skriver på för NHL-laget Florida Panthers och spelar i Nordamerika kommande säsong.
Det gör även Eddie Läck som lämnar Brynäs för spel i Vancouver Canucks.

Skrivit på för ett år

Niklas Svedberg var i praktiken Modos förstemålvakt den senaste säsongen och spelade 31 av de 55 elitseriematcherna.
Svedberg har skrivit ettårskontrakt med Brynäs.
- Niklas är en ung och utvecklingsbar målvakt med ett bra grundspel. Han och Mattias Modig kommer att komplettera varandra bra. De passar bra ihop, och kommer att få kämpa på lika villkor om de 55 matcher vi spelar i grundserien, säger Brynäs målvaktstränare Per-Erik Alcén till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag