Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Niklas Svedberg klar för Boston Bruins

Publicerad

Niklas Svedberg är förlorad för Brynäs.

Enligt uppgifter till HockeyExpressen.se har guldhjälten skrivit på för NHL-laget Boston Bruins.

- Jag trivs jättebra i Brynäs men självklart vill jag spela i NHL, säger Svedberg.

Niklas Svedberg var en av de allra största hjältarna när Brynäs bärgade SM-guldet denna säsong. 22-åringens hade 94,7 i räddningsprocent och släppte bara en 1,70 mål per match under sina 13 slutspelsmatcher.

Kan inte kommentera

Storspelet gjorde att många NHL-klubbar visat stort intresse för Svedberg.

Enligt HockeyExpressen.se:s uppgifter vann regerande mästarna Boston Bruins den dragkampen. Svedberg kommer att presenteras av klubben inom kort.

- Jag kan inte kommentera det där. Jag trivs jättebra i Brynäs men självklart vill jag spela i NHL, det är allt jag kan säga, säger Svedberg till HockeyExpressen.se.

Boston Bruins har redan två målvakter av världsklass, Tim Thomas och Tuukka Rask. Svedberg lär få räkna med att inleda säsongen i AHL-laget Providence Bruins.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag