Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Olausson återvänder till SHL

Niklas Olausson
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson

På fredagsmorgonen meddelade Luleå att de ska presentera nyheter kring truppen.

Tidigare har det ryktats om att Niklas Olausson är klar för klubben – något som de nu bekräftar.

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka i Luleå Hockey igen, säger Olausson till klubbens hemsida.

Luleås säsong tog slut efter att laget åkt ur mot Malmö Redhawks i åttondelsfinal. Efter uttåget meddelade klubben att sex spelare tvingas se sig om efter en ny klubbadress.

Det rörde sig då om Craig Schira, Ilari Melart, Kael Mouillierat, Joakim Hillding, Bill Sweatt och Jacob Lagacé, vilka inte får förlängt kontrakt med Luleå.

Luleå värvar Olausson

På fredagsmorgonen meddelade SHL-klubben att de skulle presentera nyheter kring truppen - och nu står det klar att Niklas Olausson ansluter till Luleå på ett ettårskontrakt.

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka i Luleå Hockey igen. När jag kom till Luleå första gången så var det lite av en nystart för föreningen med ny sportslig ledning och det känns lite som samma sak nu igen, säger den tidigare poängkungen till klubbens hemsida.

– Jag tycker att jag har utvecklats under de tre säsongerna som gått sedan jag senast spelade här, så det är ett personligt mål att få visa upp det kommande säsong och hjälpa laget att vinna matcher.

Nobbade bättre erbjudanden för att återvända

Den spelskickliga centern berättar för NSD att flera klubbar i SHL visade intresse, men Luleå var det enda alternativet.

– Skulle det vara pengamässigt hade jag inte varit här. Så enkelt är det. Men jag kände under den här säsongen att jag ville hem, säger Olausson.

Trots att Niklas fortfarande pratar småländska och kommer från Tingsryd så talar han om Luleå som "hem".

– Nu blir de väl arga i Tingsryd, men det är klart att det är hemma hockeymässigt. Det är inget snack. Vi har bott här på somrarna, tjejen är härifrån, vår son bor ju här nu och vi letar hus, säger han till NSD.

Skriver kontrakt med junior-trio

Tidigare i veckan kom det uppgifter om att Olausson skulle vara klar för klubben, och nu är det alltså bekräftat.

Olausson kommer närmast från spel i finska Kärpät, men återvänder nu till SHL-klubben som han representerade 2009-2014.

Dessutom skriver Luleå kontrakt med juniorerna Viktor Grahn, Kim Johansson samt Axel Levander.

– Samtliga av de här tre unga spelarna har gjort riktigt bra säsonger. Gemensamt för dem alla är att de är bra karaktärer som verkligen brinner för att utvecklas inom hockeyn, säger general managern Stefan "Skuggan" Nilsson i ett uttalande.