Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Friman är klar för Brynäs

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Brynäs plockar in ännu en finsk landslagsman i truppen.

Den här gången handlar det om en back i form av Niklas Friman, som ansluter från HPK, som han avslutade säsongen med, efter att ha spelat i KHL, med Jokerit.

– Han är en otroligt bra karaktär som är väldigt professionell och som är van att spela i matchavgörande situationer, kommenterar Brynäs sportchef Johan Alcén.

Det börjar bli en hel del prägel på Brynäs som kan kopplas till spelare som Mikko Manner har i det finländska landslaget.

Hannes Björninen är klar sedan tidigare, och fler spelare har ryktats till Gävleklubben som har haft Mikko Manner i landslaget.

Nu är en back klar i form av 28-årige Niklas Friman.

– Niklas är en vältränad back som är stark i defensiven och det fysiska spelet. Han har erfarenhet från spel på högsta internationell nivå, där han bland annat vunnit OS med Finland, säger Johan Alcén.

Nu har Friman skrivit ett tvåårskontrakt med Brynäs.

– Viljan av att utvecklas har alltid varit stark hos mig. Jag har bara hört bra saker om Gävle och laget och är tacksam över att få äran att representera Brynäs, säger Friman i en officiell kommentar.