Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nichlas Falk talar ut – efter otäcka kollapsen

Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

Nichlas Falk föll ihop på isen under dramatiska omständigheter. 

Nu berättar profilen om vad som hände, framtiden och reaktionen från sina barn. 

– När jag såg hur de reagerade stängde jag av, det är deras pappa som faller ihop och det är jättejobbigt att se, säger han till Aftonbladet.

Det var inför matchen mellan Djurgården och Färjestad som klubbikonen Nichlas Falk skulle hyllas på Hovet i Stockholm. 

Men mitt under talet föll ikonen ihop under dramatiska omständigheter. Sedermera konstaterades det att Nichlas Falk drabbats av ett akut hjärtflimmer. 

I en intervju med Aftonbladet berättar Dif-ikonen om framtiden, vad som hände och när han själv fick se de dramatiska bilderna.

– Jag har inte sett hela, det är lite läskigt. De filmar bakifrån och har alla mina barn mitt i bild. Det var det värsta när jag kollade första gången. När jag såg hur de reagerade stängde jag av, det är deras pappa som faller ihop och det är jättejobbigt att se, säger han till tidningen.

Nichlas Falk: "Det var ett uppvaknande"

41-åringen skrevs ut från sjukhuset på torsdagen och läkarna har konstaterat att Falk haft hjärtproblem under en längre tid. 

– Det jag har haft är något som heter förmaksflimmer. Det är något jag gått med en längre tid. Jag har tyvärr inte lyssnat på kroppen tillräckligt mycket. Det har rusat i väg och man har tänkt ”vad fan är det där”, men sen har man gått vidare. Förmaksflimmret har gjort att hjärtat har jobbat så mycket i onödan, säger Falk som berättar att läkarna gjorde en elkonvertering på hjärtat. 

41-åringen säger till Aftonbladet att han efter karriärens slut borde tagit hand om sin kropp på ett bättre sätt och att han nu ska se till att ändra sin livsstil.

På frågan om det här kan vara det bästa som hänt hockeyprofilen svarar han: 

– Ja, det kan vara det med tanke på att jag ska leva ett antal år till. Det var ett uppvaknande, ett rätt tufft uppvaknande. Kvällen blev inte som jag hade tänkt med vänner och så men tröjan hänger där nu och det är jag ruggigt stolt över.