Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
 Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

NHL-stjärnans attack mot domarna i Sverige

Publicerad

GÖTEBORG. NHL-kedjan blev poänglös mot Luleå.

Nu ger Matt Duchene elitseriedomarna en rejäl känga.

- Jag har redan fått fler klubbor sönderslashade här än på en hel säsong i NHL. Domarna plockar helt enkelt inte såna utvisningar, det är inkonsekvent och tråkigt, säger en frustrerad stjärncenter.

Målsuccén har uteblivit för den lockoutade Colorado-spelaren. Bara en fullträff på sju matcher.

Nu tar Matt Duchene bladet från munnen och förklarar vad som inte stämmer - han är långt från nöjd med bedömningsnivån i svensk hockey.

- Det är väl ingen ursäkt, men det är trist att domarna inte plockar hakning, slashing och så vidare.

- Om du tacklar någon hårt åker du ut, men om du hakar någon gör du inte det, säger Duchene.

"Helt annorlunda nivå"

Hans kedja, med skarpskytten Viktor Stålberg och klubbmagikern Dick Axelsson, trollade fram flera chanser mot Luleå men aldrig sätta dit den.

- Luleå är väldigt bra bakåt. Stora och starka och spelar ett fint positionsspel. Enda sättet jag kan slå dem är med min fart, och det är svårt med en klubba mellan benen. De kontrar min snabbhet med att dra i tröjan och haka, tillräckligt för att jag ska tappa tempo.

Matt Duchene poängterar att det inte är hans sak att recensera hur det ska gå till i Sverige - samtidigt är centern tydlig med vilken hockey han föredrar.

- Om man får tackla hårt, men inte haka och hålla fast, blir det ett renare spel. Offensivare och roligare att titta på. Nivån här är helt annorlunda än jag är van vid och det är väl helt enkelt så det funkar här, säger Duchene som själv drar sig för att utöva smutsig ishockey:

"Kan inte anpassa mig"

- Gör jag det till en vana att spela så kommer jag åka på miljarder utvisningar när jag kommer tillbaka till NHL. Jag kan inte anpassa mig.

Trots hakningarna och de uteblivna tvåminutarna - flera gånger var Matt Duchene snubblande nära drömmål mot Luleå.

- Men jag är långt från nöjd. Laget förlorar och vår kedja producerar inte. Det gör mig besviken, och nu måste vi jobba hårdare, säger Matt Duchene.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag