Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
 Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

NHL-stjärnan Hagelin borta efter axelskada

Publicerad

Södertäljes NHL- och landslagsforward Carl Hagelin skadade axeln i 4-2-vinsten mot Västerås.

Han utgick i den tredje perioden.

– Det är en grej han haft tidigare, men som inte hämmat honom, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.

SSK:s NHL-duo Carl Hagelin och Matt Read fortsätter att lyfta laget som nu ligger sexa i hockeyallsvenskan.

När Södertälje vände 2-1-underläge till 4-2-seger mot Västerås på bortais sköt Philadelphiastjärnan Read det matchvinnande 3-2-målet. Han hade även en assist.

"Därför ville han vila"

För Carl Hagelin, som blev uttagen i Tre Kronor i måndags för spel i Karjalaturneringen nästa vecka, slutade matchen med en axelskada i tredje perioden.

– Han kände att han inte kunde gå in i närkamperna för fullt. Därför ville han vila, förklarar Södertäljes tränare Johan Strömwall på presskonferensen efter matchen.

New York Rangers-forwarden har haft problem med axeln tidigare.

– Vi tror inte att det så allvarligt, säger Strömwall.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts var på plats hemma i Västerås och såg matchen.

Även Andersson skadad

Det är oklart hur illa skadad Hagelin är.

Västerås har gjort klart med en tredje lockoutad NHL-spelare. Tampa Bay-backen Brendan Mikkelson är klar och debuterar troligen i morgon mot Mora.

Sedan tidigare spelar NHL-duon Patrik Berglund och Mikael Backlund i VIK.

Berglund gjorde 1-1 mot SSK medan Tre Kronor-forwarden Backlund hade två assist.

Södertälje fick även centern Johan Andersson ryggskadad.

Johan Andersson ryggsmärtor fick avbryta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag