Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-meriterad kroat på väg till SHL-klubb

I slutet av maj lämnade regeringen klartecken för idrottsverksamhet utomhus från och med den 14 juni.
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP

Örebro är nära en ny förstärkning.

Den 28-årige forwarden Borna Rendulic är på ingång, enligt uppgifter till Nerikes Allehanda.

– Jag kommenterar inga namn innan något är klart, säger sportchefen Niklas Johansson till tidningen.

Örebros supportrar kämpar för att få tillbaka sin amerikanske backstjärna Nick Ebert.

På torsdag måste klubben ha fått in tillräckligt med pengar för sin drömvärvning.

– Det krävs en extraordinär insats, handlar om ganska mycket pengar. Men jag hoppas och tror att det finns ett tillräckligt stort intresse för hockey i Örebro för att kunna lösa det, har sportchefen Niklas Johansson sagt till NA.

Borna Rendulic kan förstärka Örebro

Nu kan ytterligare en spelare vara på väg in. Enligt uppgifter till NA är den kroatiske forwarden Borna Rendulic klubbens nästa nyförvärv.

Tidningen beskriver Rendulic som en storvuxen forward som är bra på skridskorna. Han flyttade från Kroatien till Finland och Ässät redan som 15-åring.

Rendulic tillhörde Colorado Avalanche mellan 2014 och 2016 och gjorde därefter också en match för Vancouver Canucks. I Colorado gjorde han 14 matcher och stod för ett mål och en assist i NHL.

Den senaste säsongen tillbringade Rendulic i tyska Adler Mannheim. Där har han stått för imponerande 27 mål och 22 assist på 50 matcher.