Foto: Tommy Pedersen
 Foto: Tommy Pedersen

NHL-lagen sneglar på Saiks matchhjälte

Publicerad

GÄVLE. Viktor Arvidsson avgjorde den fjärde kvartsfinalen med två mål och skickade Skellefteå till semifinal.

– Det var riktigt kul att få stänka dit dem, säger Arvidsson

Nu har forwardstalangen dragit blickarna till sig från Vancouver Canucks.

Vancouver Canucks scout Inge Hammarström följer Skellefteås senaste slutspelshjälte Viktor Arvidsson. Den talangfulle spelaren är en av flera i Skellefteå som ännu inte blivit draftade av någon NHL-klubb.

– Det är en spelare som man naturligtvis följer upp, säger Hammarström.

"Livsfarlig och intensiv"

Under kvartsfinalserien har Hammarström studerat Arvidsson på plats i Gävle. Och han tror att Viktor Arvidsson, sin storlek till trots, har en framtid i NHL.

– När Arvidsson ges chansen att spela i Skellefteå så är han hela tiden livsfarlig och är en väldigt intensiv spelare. Även om han är liten så vet man aldrig. Det är nutidens hockey, det är väldigt intensivt och med mycket hög frekvens, säger Hammarström.

Och det är inte bara framtiden i Nordamerika som är ljus för Arvidsson. Han och Skellefteå är första laget som är klart för semifinal.

– Vi spelar den hockey som vi är bra på, vi är skickliga och har bra fart. Det är det jag tror avgör, säger Arvidsson.

"Fantastiskt bra"

Han får också beröm från tränaren Hans Wallson.

– Han är en fantastiskt bra spelare som verkligen kör stenhårt i varenda byte han får. Jag har jobbat en hel del med Viktor så jag vet vad man får. Det är väldigt kul för honom att han får göra de här målen, säger Wallson.

Även den sista matchen mot Brynäs blev grinig och tuff med många utvisningsminuter, och Skellefteåspelarna är nöjda med att ha tagit sig igenom matchserien så snabbt.

"Kan gå långt"

– Vi är ett bättre hockeylag än dem, så jag förstår att de höll på så mycket. Vi är starka som lyckas spela vårt spel ändå, och det märks ju eftersom vi slår ut dem i fyra raka, säger Joakim Lindström.

Viktor Arvidsson håller med:

– Jag tror att vi kan gå långt med det här laget. Känslan är väldigt bra och det är som roligast att spela nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag