Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-klubbens besked till löftet: Stanna i SHL

Philip BrobergFoto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Broberg med Wayne Gretzky under draftenFoto: ANNE-MARIE SORVIN / BILDBYRÅN REUTERS

Philip Broberg ser ut att stanna kvar i SHL ytterligare en säsong.

Edmonton Oilers draftade backtalangen som nummer åtta totalt förra sommaren – och har nu gett Broberg beskedet att de vill att han ska stanna i Sverige.

 

Missa inga hockeynyheter – ladda ner SportExpressens app gratis här! 

Philip Broberg lämnade AIK och hockeyallsvenskan för Skellefteå AIK och SHL inför årets säsong. Han blev sedan den svensk som plockades först i NHL-draften och skrev på ett rookiekontrakt med Edmonton Oilers – som i tur lånade ut honom till Skellefteå.

På 45 matcher producerade Broberg 8 poäng under sin första säsong i SHL och snittade 13.59 minuters istid per match.

– Uppenbarligen, när du plockar en back som nummer åtta i draften, vill du se lite offensiv. Men Philip var en 18-åring som spelade i en liga med vuxna män den här säsongen, säger Oilers general manager Ken Holland till Edmonton Journal. 

Oilers har nu gett Broberg rådet att stanna kvar ytterligare en säsong i Skellefteå.

– Vi känner att han är på en bra plats, Philip var nöjd den här säsongen och vi skulle vilja se honom spela mer i ”special teams” nästa säsong. Vi vill att han ska åka över på vår träningscamp i år för att se hur han sköter sig, säger Holland.

– Och på senaste JVM spelade han med Tobias Björnfot i en defensiv roll. Rasmus Sandin och några andra användes i powerplay och fick spela med de mer offensiva spelarna. Han var inte den spelaren då men min förhoppning är han får den rollen om han har förtjänat den på nästa års JVM (som spelas i Edmonton och Red Deer). Och då får vi dessutom se honom på vår egen bakgård.

Philip Brobergs kontrakt går ut

Philip Brobergs kontrakt med Skellefteå AIK går ut men han har själv öppnat för att stanna.

– Jag trivs jättebra i Skellefteå, både när det gäller hockeyn och det privata. Alla har tagit hand om mig och har varit jättesnälla. Förhoppningsvis blir jag kvar, men jag vet inte vad som händer då det är kaos just nu. Känns som allt är satt i pausläge och det är svårt att föra en diskussion om framtiden när ingen vet vad som kommer hända, sa han till Norran för knappt två veckor sedan.