Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-klubben lånar ut talangen – klar för SHL

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Då var det klart.

JVM-stjärnan Filip Hållander har skrivit på för Luleå. 

Forwarden har skrivit på för ett år med klubben. 

– Det känns jättebra att fortsätta min utveckling som hockeyspelare tillsammans med Luleå Hockey, säger han till klubbens hemsida. 

Timrås Filip Hållander är nu presenterad. 

Luleå har tidigare presenterat Arttu Ilomäki, David Rautio, Isac Brännström och Juhani Tyrväinen. Och nu ansluter alltså också Hållander till klubben. 

Forwarden gjorde under förra säsongen 7 mål och 14 assist under sin första SHL-säsong och var därefter näst bäste poängplockare för Timrå i deras kvalspel med 5 mål och 3 assist på 7 matcher.

18-åringen draftades även av Pittsburgh Penguins i den andra rundan sommaren 2018. Då skrev han ett treårskontrakt med klubben. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Luleå Hockey – direkt i Messenger 

 

Filip Hållander skriver på för ett år 

Luleås General Manager, Stefan ”Skuggan” Nilsson, är nöjd med att Hållander har skrivit på för klubben. 

– Det känns jättebra att en supertalang som Filip ser Luleå Hockey som ett bra ställe för sin fortsatta utveckling. Han har potentialen att bli en mycket bra hockeyspelare, är bra på skridskorna, tar raka vägen mot mål och besitter en hög arbetskapacitet som gör att han kommer passa in väl i vårt sätt att spela hockey, säger han på Luleås hemsida. 

”Känns jättebra”

Filip Hållander själv tror att Luleå som klubb kommer att passa honom bra och hans fortsatta utveckling. 

– Det känns jättebra att fortsätta min utveckling som hockeyspelare tillsammans med Luleå Hockey. Jag såg dom mycket under den gångna säsongen och blev imponerad av deras sätt att spela som ett kollektiv under ledning av Bulan – något som jag tror kommer passa mig riktigt bra, säger han till Luleås hemsida. 

Han fortsätter: 

– För den som inte har koll på mig som spelare så är jag en skridskostark forward som jobbar hårt och som gillar att ta pucken mot mål och gärna petar in några puckar när jag tagit mig dit, säger han.