Drömvärvning för Frölunda vid NHL-lockout: Henrik Lundqvist. Foto: Julio Cortez
Drömvärvning för Frölunda vid NHL-lockout: Henrik Lundqvist. Foto: Julio Cortez

NHL-bas ger Frölunda hopp om förstärkning

Publicerad

Frölundas drömscenario kan bli verklighet.

I går gick NHL:s högste chef ut och varslade om lockout.

- Vi måste komma överens snart, säger Gary Bettman till TSN.

För första gången pratade han i går öppet om hotet mot NHL-spel i höst. Ligan och spelarfacket kommer inte överens om ett nytt kollektivavtal (det nuvarande går ut 15 september).

- Tiden börjar bli knapp med tanke på att ägarna inte är beredda att jobba under nuvarande avtal under kommande säsong, säger Bettman.

Efter dessa uttalanden i går kommenterade bland annat Henrik Lundqvist på Twitter:

"NHL säger att de inte tänker spela efter 15 september under det nuvarande avtalet. Uppenbarligen gillar de inte avtalet som de själv har skapat".

GT har tidigare avslöjat att Frölunda satsar på att få hem Henrik Lundqvist, Loui Eriksson och Erik Karlsson vid en eventuell NHL-lockout i höst.

Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag