Foto: Marcio Jose Sanchez
 Foto: Marcio Jose Sanchez

NHL-backen vill spela - väntas välja bort HV 71

Publicerad

NHL-backen Niklas Hjalmarsson vill komma i gång och spela ishockey och väntar inte längre på HV 71.

Nu är det Tyskland eller Österrike som gäller.

– Jag tror det tar två veckor innan någonting kan bli klart, säger Hjalmarssons agent Patrik Aronsson till Jnytt.

Chicago Blackhawks svenske VM-back Niklas Hjalmarsson, 25, har länge haft HV 71 som förstaval under NHL-lockouten. Men tiden håller på att rinna ut för Hjalmarsson, som efter månader av väntan vill komma i gång och spela matcher.

Hans agent Patrik Aronsson letar klubbar i Tyskland och Österrike.

Inget helt enkelt uppdrag eftersom ligorna längre ner i Europa har tagit emot lockoutade NHL-spelare under hösten.

– Det är tufft att hitta jobb. I Tyskland exempelvis får man endast plocka in ett visst antal spelare och sen har du försäkringskostnaderna. Det är många aspekter det handlar om och många som vill börja spela, säger Aronsson till Jnytt.

Niklas Hjalmarsson vann Stanley Cup med Chicago 2010 och VM-debuterade i våras och var då en av Tre Kronors bättre backar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag