Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nästan dumt att inte spela en säsong till”

Dick Axelsson vill förlänga med DjurgårdenFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Axelsson har tidigare två SM-guld med FärjestadFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson har två SM-guld med Färjestad. 

Nu hoppas han kunna ta ett tredje med Djurgården. 

– Det skulle nästan kännas dumt att inte spela en säsong till, säger Axelsson till Dagens Nyheter

Förra säsongen var Dick Axelsson med och tog sitt Djurgården till SM-final – där laget dock till slut föll mot Frölunda. 

Den här säsongen blev Axelsson klar för laget först i november, efter att ha varit pappaledig med sonen Winston. SHL-profilen gjorde 26 poäng på 31 matcher innan säsongen tog slut efter den sista grundseriematchen, då coronavirusets spridning satte stopp för fortsatt spel. 

Nu hoppas 32-åringen kunna förlänga med Djurgården ytterligare en säsong. Axelsson har i perioder varit borta med skador, men menar i en intervju med Dagens Nyheter att kroppen känns bättre än på länge – möjligen delvis på grund av det uteblivna slutspelet. 

– Det var skillnad efter förra säsongen. Då kunde jag knappt gå på grund av knäna. Nu är det tvärtom. Kroppen känns väldigt bra. Därför skulle det nästan kännas dumt att inte spela en säsong till, säger Axelsson till DN. 

Dick Axelsson vill förlänga med Djurgården

Axelsson har sedan tidigare tagit två SM-guld med Färjestad. 

– Jag har två SM-guld sedan tidigare, och jag vill inte lägga av förrän jag har tagit tre. Det tredje vill jag ta med Djurgården. 

Kontraktssituationen är oklar i nuläget. Coronavirusets påverkan på ekonomin har gjort att SHL infört ett tillfälligt värvningsstopp. 

– Jag förstår klubbarnas beslut. I spåren av viruset kommer företag gå i konkurs, och sponsorer kommer att försvinna. Ingen klubb vet nog riktigt hur nästa säsong blir så det är bra att de tar en paus för att titta över det. Det är många företag som lider just nu, inte bara inom hockeybranschen, säger Dick Axelsson till DN. 

 

Lindström och Dahlén: ”Han är överlägset bäst i SHL”

Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar hockeysäsongen