Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten är på väg till NHL

Foto: MIKAEL FRITZON/TT
Foto: STEFAN PERSSON

HV 71 kan vara på väg att bli av med ännu en guldhjälte. 

Filip Sandberg är aktuell för en flytt till NHL. 

– Vi för ganska intensiva diskussioner med ett par klubbar och hoppas på en lösning inom en snar framtid, säger Sandbergs agent Peter Nilsson till Jönköpings-Posten. 

Åtta dagar efter HV 71:s SM-guld stod det klart att HV 71 hade en vårstädning i gång. Guldhjälten Simon Önerud lämnade för spel i KHL – och efter honom följde ytterligare åtta. Lias Andersson, Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren och Pär Arlbrandt har samtliga tackat för sig.

Sedan dess har både Calle Rosén och Andreas Borgman lämnat för spel i Toronto Maple Leafs. Och nu kan även Filip Sandberg vara på väg till NHL. 

HV-spelare på väg bort

– Det stämmer. Vi för ganska intensiva diskussioner med ett par klubbar och hoppas på en lösning inom en snar framtid. Men det är mycket som ska klaffa och det ska kännas rätt för honom, säger Sandbergs agent Peter Nilsson till Jönköpings-Posten. 

HV71:s sportchef Johan Hult bekräftar att det finns ett nordamerikanskt intresse för Sandberg.  

– Det har varit många scouter från NHL här under året och tittat på honom. Men mer än så vet jag inte i nuläget, säger Hult.