Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Näslunds nya karriär - köper ikonens projekt

Näslund. Foto: Elin Nerpin
Skidikonen Björn Dählie. Foto: Denny Calvo

Markus Näslund har hittat sitt första stora projekt efter att han lämnade Modo.

Men det blir inte inom hockeyn Vancouver-legendaren ska köpa Björn Dählies fastighetsprojekt i Åre.

En investering som han övervägt noga.

– Tyvärr så har man sett vissa blivit lurade på allt de tjänar under sina karriärer, säger Näslund om affärsvärlden.

När Markus Näslund flyttade hem till Sverige valde han att engagera sig i sin förra klubb Modo och var i nästan fyra år föreningens general manager. Men efter säsongen 2013-14 valde Näslund att kliva av. Sedan dess har det varit tyst om den tidigare NHL-stjärnan fram tills nu.

Tillsammans med Östersund-affärsmannen Daniel Kindberg köper han Dähliebyn i Åre-området. De tar över som ägare efter norske skidlegendaren Björn Dählie, som ägt området de senaste fem åren. Duon kommer kalla det Rödkullen Panorama och de planerar att på sikt förfoga över 8000-10 000 bäddar i anslutning i anslutning till Åre Fjäll.

Stor investering

Med andra ord en ganska rejäl investering i området.

– Efter jag klev av hockeyn, och även delvis under karriären, så får man många förslag presenterade för sig. Jag har egentligen inte letat något men det här kändes bra när det dök upp. Jag känner Daniel sedan tidigare och har också varit en hel del i Åre. Jag har varit här sedan jag var barn eftersom vi ofta åkte på skidsemestrar och min syster har bott två år i Åre, så det är ställe som jag känner lite extra för, säger Markus Näslund och tillägger:

– Nu är det här i ett tidigt skede, men det känns som det finns väldigt mycket potential i område i och med närheten till både Åre Centrum och skidbackarna.

Är du skidåkare?

– Jag gillar att åka skidor, men man var alltid tvingad att vara försiktig under karriären. Jag har försökt smyga in det någon gång per år, Whistler som är väldigt fint låg ju bara tolv mil från Vancouver. Sedan har jag försökt hinna upp till Åre någon gång varje år sedan jag flyttade hem.

Markus Näslund har under karriären tjänat in ungefär 43 miljoner dollar (motsvarande 368 miljoner svenska kronor) i dagens penningvärde. Pengar som gör att många så klart gärna vill ha honom med som affärspartner.

– Jag har varit väldigt konservativ. De investeringar jag gjort utanför hockeyn är med en kille som jag lärde känna mitt första år i Pittsburgh. Det är en framgångsrik affärsman från USA som varit en typ av mentor för mig.

"Blivit bränd många gånger"

– Sedan har man blivit bränd några gånger, så då blir man ännu mer uppmärksam och tänker igenom allt flera gånger. Många saker som presenteras låter fantastiska, det mesta låter ju bra i början, men det är många steg innan man är framme vid målet.

Har du några råd till yngre spelare som börjar tjäna lite större pengar?

– Just att vara vaksamma. Det är väldigt många som kommer med olika förslag.

– Det gäller även att omge sig med ett bra team, personer som man känner och kan lita på. Tyvärr så har man sett killar som harblivit lurade på allt de tjänar under sina karriärer, det finns flera fall av etablerade spelare som blivit barskrapade och det är väldigt tråkigt.

– Man måste lägga fokus på hockeyn, och om man sedan har möjlighet att göra investeringar vid sidan av så börja i liten skala och känn på det.

Steget in i affärsvärlden betyder också per automatik ett steg längre bort från hockeyn.

– Visst är det lite så, det kan man säga. Jag har ingen egentlig ambition att kliva in i hockeyvärlden just nu men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Men skulle jag känt att jag saknat hockeyn så hade jag inte gett mig in i det här.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!