Foto: Andreas Hillergren
 Foto: Andreas Hillergren

Näslund bakom Modos viktiga vinst

Publicerad
Uppdaterad
Modo spelar en lång räcka "sexpoängsmatcher" efter juluppehållet. Det blev förlust i den första borta mot Timrå, 1-3.
Men seger i den andra, 4-2 hemma mot Brynäs, och därmed närmar sig Örnsköldsvikslaget slutspelsstrecket.
Modo har haft jämförelsevis lätt för Brynäs de senaste två säsongerna. Av de senaste\~sju matcherna har nu Örnsköldsvikslaget vunnit sex, en har slutat oavgjort.
Men de flesta av matcherna har varit målsnåla, och den i höstas i Swedbank Arena slutade 1–1.

Modo i gungning

Brynäs blev också en mycket svår nöt att knäcka för Modo, som spelmässigt dominerade stora delar av matchen. Men i många stycken var det en dominans som ett försvars- och kontringsskickligt Brynäs tillät.
Sedan Modo ändå lyckades få ett tidigt 1–0-mål i andra perioden kopplade laget ett rejält grepp.
Men Brynäs kom tillbaka, kvitterade och hade Modo ordentligt i gungning.
Modo lyckades dock göra psykologiskt mycket viktiga 2–1 bara 47 sekunder från andra pausvilan.

Pikkarainen avgjorde

Regissör bakom Modos båda mål så långt: Markus Näslund, som svarade för två lysande målpass.
Ett ännu vackrare pass slog Mats Zuccarello-Aasen till Oscar Steen när denne gjorde 3–1 efter fem minuter i tredje perioden – i numerärt underläge.
Modo såg då ut att ha kopplat segergreppet, men Brynäs kom igen. Reducerade i power play med sju minuter kvar och skapade därmed stor dramatik.
Brynäs hade jättetryck sista minuten med sex utespelare, tills Modo-backen Hannu Pikkarainen satte 4–2 i tom kasse.
Rättvis Modo-seger, men Brynäs poäng var inte långt borta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag