Foto: Peter Skaugvold
 Foto: Peter Skaugvold

Näkyvä lämnar Luleå - här är nya klubben

Publicerad

I dag meddelade Luleå att Kristian Näkyvä lämnar klubben för spel i NHL.

SportExpressen kan avslöja att finländaren gjort klart med Nashville Predators – som just nu spelar åttondelsfinal mot Chicago Blackhawks.

Kristian Näkyvä värvades från JYP till Luleå inför den här säsongen och har varit en av SHL:s bästa backar i vinter.

Ett succévärvning som fick ihop 29 poäng (10+19) på 55 matcher i grundserien. I slutspelet gjorde han 1+3 på nio matcher.

Sejouren i Luleå blir dock ettårig och nu lämnar 24-åringen Sverige för spel i NHL. Luleå meddelade under fredagen att han lämnar klubben.

– Det är jätteroligt för Kristian att den här NHL-möjligheten funnits för honom, även om vi självklart hade velat fortsätta jobba med honom. För han är en väldigt bra kille och en mycket bra spelare. Vi har trivts med honom och vi har även uppfattat att det varit ömsesidigt, säger Luleås sportchef Lars “Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Klar för Nashville

Samtidigt kan SportExpressen avslöja att det är Nashville Predators som gjort klart med finländaren. Nashville som just nu spelar åttondelsfinal i Stanley Cup mot Chicago Blackhawks och i natt reducerade man matchserien till 2–3 efter att Filip Forsberg gjort tre av målen.

Näkyvä kommer få ett helt gäng av svenska lagkamrater nästa säsong.

Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Viktor Stålberg spelar samtliga för Predators och man har dessutom Viktor Arvidsson, Pontus Åberg och Johan Alm i organisationen.

Den sistnämnda trion har spenderat säsongen i AHL-klubben Milwaukee Admirals.

Arvidsson har varit uppkallad till NHL i sex matcher under året.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag