Martin Johansson lämnade Örebro och återvände till Färjestad tidigare i år. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNMartin Johansson lämnade Örebro och återvände till Färjestad tidigare i år. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Martin Johansson lämnade Örebro och återvände till Färjestad tidigare i år. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Nu berättar han om det uppmärksammade uppbrottet med Örebro. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNNu berättar han om det uppmärksammade uppbrottet med Örebro. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar han om det uppmärksammade uppbrottet med Örebro.  Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Något smartskaft som såg min bil..."

Publicerad

Martin Johansson är tillbaka i Färjestad.

Nu berättar han om det uppmärksammade uppbrottet med Örebro och flytten tillbaka till Karlstad.

– När allting lagt sig så kändes det som ett bra val både för mig och min familj, säger han till Nerikes Allehanda.

Martin Johansson hade fyra framgångsrika år i Örebro. 29-åringen hade sin bästa säsong 2014/2015 när han stod för 46 poäng på 54 matcher.

Men i mars kom beskedet att han lämnar Örebro – och det dröjde inte länge innan han kopplades ihop med nya klubbar, såsom Malmö Redhawks och Färjestad. 

Valet föll till slut på Färjestad och Martin Johansson är tillbaka i Karlstad.

Johansson om uppbrottet med Örebro

Redan innan affären offentliggjordes fångades Johanssons bil på bild i Karlstad – och hemligheten var mer eller mindre ute i det offentliga.

– Inget var klart då. Jag ville inte fokusera på det under det som var den absolut viktigaste delen på säsongen. Men tydligen var det något smartskaft som sett min bil i Karlstad utanför ishallen vid jul dagen efter vi spelat match mot Färjestad, säger han till Nerikes Allehanda. 

– Vi hade stannat kvar i min brors hus. Men då var det något smartskaft som skrev att jag var i Färjestad och skrev kontrakt. Det var någon som var jättesmart där, fortsätter han. 

"Kändes som ett bra val"

Flytten blev sedermera offentlig och Martin Johansson laddar nu inför sin sjunde säsong med Färjestad. 

– När allting lagt sig så kändes det som ett bra val både för mig och min familj. Det var ett tufft år med skador inför säsongen och jag var egentligen rätt oförberedd. Tanken var att jag skulle flytta tillbaka till Karlstad efter karriären oavsett. Men nu kändes det som rätt ålder för tjejerna att flytta nu och inte vänta två-tre år till, det hade varit jobbigt för dem, säger Martin Johansson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag