Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mylläri: ”De gjorde mål på sina lägen”

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

LEKSAND. Formstarka Leksand vann med 6–1 i säsongens första Gävle-Daladerby.

Brynäsbacken Anton Mylläri konstaterade torrt:

– De gör mål på sina lägen. Vi gör inte det.

Anton Mylläri tycker att Brynäs startade matchen bra.

Anton Mylläri tycker att Brynäs startade matchen bra.

– Det var en hyfsad jämn start, tycker jag. Vi får ner puckarna djupt på dem och sedan böljar det lite fram och tillbaka. De får in en puck, sen kvitterar vi, sen gör de 2–1 på slutet. Jag vet inte vad som sker efter det, säger han.

Även om Leksand vann skotten i första med 16–9 kände Brynäs och Anton Mylläri att laget var med i matchen.

– I andra perioden så gör de mål på sina lägen. Vi gör inte det. Spelmässigt är det ändå ganska jämnt. I sista är det lite ställningskrig och de får in en puck, men inte vi, säger han.

Hur länge ältar du en sådan här match?

– Det gäller att kolla hur målen har gått till och kolla vad som gått fel. Något fel är det ju när vi släpper in sex mål. Men det är en ny match på lördag, så man får inte gräva ner sig för mycket heller. Vi ska ha en vinst då och göra en bra match, säger Anton Mylläri.

Han var bara inne på ett mål, 2–1-målet.

– De lobbar ut den ur sin försvarszon över mig. Jag försökte ta ned den med handen men nådde bara att toucha den, sedan blir det ett mål på returen – det är inget kul att vara inne på mål bakåt.

Mylläri visade fantastiska defensiva kvaliteter när Leksand ledde med 5–1 och Max Veronneau åkte sig fri. Mylläri skrinnade ikapp och stötte undan pucken.

– Så fort jag kliver ut på isen så vill jag göra mitt bästa och visa att hela laget och klubben att de kan lita på mig. Oavsett vad som står på resultattavlan så vill jag göra rätt för mig där ute, säger han.

Hur snabbt stänger du en sån här match?

– Just nu kommer jag grubbla lite och analysera själv, kolla lite på mina byten och sedan försöker jag stänga den så fort som möjligt. Det gäller att tagga igång redan imorgon inför lördag genom att göra en bra träning och se till att få bra förberedelser, säger Anton Mylläri.