Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgan Ellis helt klar för Skellefteå

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

KÖLN. 25 april avslöjade SportExpressen att Morgan Ellis var högaktuell för spel i SHL och Skellefteå.

Nu är det bekräftat att så blir fallet.

– Det är verkligen roligt att vi har kunnat locka honom till Skellefteå, säger klubbens sportchef Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.

Morgan Ellis är klar för Skellefteå – vilket SportExpressens Johan ”Mr Madhawk” avslöjade var aktuellt redan för två veckor sedan.

I går kom nya uppgifter som talade för att de uppgifterna stämde – då det kunde konstateras att Ellis fru har börjat följa klubben på sociala medier, samt en balettskola som finns i staden.

– Haha. Du får tolka det som att det är klart, sa klubbens sportchef Mikael Lindgren då.

Men nu är det bekräftat att så blir fallet – vilket Skellefteå gått ut med i ett pressmeddelande.

– Det är verkligen roligt att vi har kunnat locka honom till Skellefteå AIK. Han är en spelskicklig högerfattad tvåvägsback som har ett riktigt bra skott. Och trots sin storlek är han dessutom väldigt skicklig på skridskorna, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.

Spelade med Holloway

Noterbart är att Ellis spelade tillsammans med den nygamla lagkamraten Bud Holloway i St John’s IceCaps för två år sedan.

– De spelade ihop i Montreals farmarlag, så han har fått information om klubben från Bud, förklarar Lindgren.

– Hans (Ellis) ambition är att ta sig tillbaka till NHL och ser Skellefteå AIK som en bra möjlighet till att få den utbildning han behöver för att lyckas med det.

Kontraktet är skrivet för ett år.