Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moras succé - klättrar upp över kvalstrecket

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

MORA. 13 mål på 12 matcher och nollat i två raka. 

På lördagskvällen lossnade det rejält för Mora hemma mot Färjestad. Till sist blev det 5–4 efter att David Kase öppnat målskyttet och satt den avgörande straffen.

– För mig spelar det ingen roll vem som gör målen. Vi behöver poängen och det här var viktigt för laget, säger 21-åringen blygsamt.

Moras första period var lagets bästa på över en månad.

– Vi fick en väldigt bra start idag och spelade riktigt bra, säger David Kase.

Matt Bailey stressade Färjestads försvar att ge bort pucken till slovaken som satte 1–0 i Stefan Steens plockhandskryss efter 9.25. Då hade Mora spelat 133 minuter och tre sekunder utan att göra mål.

– Givetvis var det viktigt för oss att spräcka nollan och göra fyra mål. Varje gång vi gör fler än tre ger vi (Christian) Engstrand chansen att vinna matchen åt oss, han gjorde en jättebra match i målet idag igen, berömmer Bailey.

Mora var bättre första halvan av matchen, sedan tog Färjestad över mer och mer. Dock var gästerna aldrig i ledningen utan fick jaga hela tiden.

– Just nu är vi jätteglada över två poäng, men när det får sjunka in skulle vi ha haft tre. När vi gör 4–2 i tredje perioden släpper vi in mål efter nio sekunder. Vi måste vara mera noggranna och inte bjuda in så lätt, säger Kase.

Mora över strecket efter segern

4–4-målet bjöd Mora på i sitt eget power play.

– Jag sa till (Joakim) Nygård att vara beredd att gå eftersom de satte in fyra forwards, men det var han som täckte och jag som fick friläge. Han hann nästan ikapp mig men han hade backcheck på sig så jag fick avsluta själv. Skönt att den gick in. Det är klassen vi har i laget som räddar poängen, för insatsen var inte bra sett över 60 minuter, säger Linus Persson, 4–4-skytten.

Matchen gick till straffar och där avgjorde David Kase med straffläggningens enda mål.

– Jag försökte mig på en backhand för första gången i min karriär. Min bror (Ondrej) i NHL (Anaheim) gör det varje gång, så jag tänkte att jag försöker med samma sak och det blev mål. Det var väldigt roligt.

"Ung men väldigt mogen"

Kedjekamraten Matt Bailey gladdes åt Kases framgång.

– Han är ung men väldigt mogen i sitt spel och full av energi. Varje gång vi är inne tillsammans försöker jag ge honom pucken och uppmuntra honom att fortsätta göra det han är bra på. Det är en bra grabb och när han får sitt spel att stämma är han svår att möta. Det är kul för honom att han fick avgöra, han gjorde en riktigt bra match ikväll, säger Bailey.

Nu får Mora fira uppehållet över kvalstrecket eftersom Örebro förlorade.

– Det är alltid skönt att gå in i ett uppehåll med en seger i ryggen, speciellt med den trend vi har haft på slutet så var det skönt att studsa tillbaka. Förhoppningsvis kan vi träna på bra och få några dagar ledigt så att alla är pigga och fräscha inför avslutningen. Det behövs om vi ska avsluta säsongen som vi vill.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!