Moras sena succé – snodde poäng av ÖHK

Mora tog sin andra seger mot Örebro på två dagar.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Tom Wandell gav Örebro ledningen, men det räckte inte hela vägen.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO/STOCKHOLM. Svackan fortsätter för Örebro.

Trots att de dominerade under större delen av matchen mot Mora lyckades de bara göra ett mål – och Mora kvitterade med 7 sekunder kvar av ordinarie tid.

Matchen gick till straffar – där Mora gick segrande ur striden.

– Det är surt att åka på med sju sekunder kvar, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.

Efter en rejäl uppryckning från början av säsongen verkade Örebros form svikta när de förlorade med 3-2 mot bottenlaget Mora på fredagen.

Redan dagen efter fick de en ny chans, när de tog emot Mora hemma på Behrn arena.

Efter en match som till stor del var mållös kunde äntligen Örebros Tom Wandell göra matchens första mål – med åtta minuter kvar av tredje perioden.

Kvitterade i slutsekunderna

Örebro såg ut att gå mot segern, men Moras beslut att ta ut målvakten och sätta sex spelare på plan visade sig vara rätt drag.

Med sju sekunder kvar att spela kunde Moras Alexander Rowe kvittera. Övertiden blev resultatlös, och Mora vann på straffar.

– Vi tappar märkningen. Det är en av våra spelare blir lite luckstirrande och vi släpper slottet. Han får stå sopren och dunka in den. Det är surt att åka på med sju sekunder kvar, säger Örebros tränare Niklas Sundblad efter matchen.

Bromé avgjorde med Foppa-straff

Mathias Bromé avgjorde straffläggningen för Mora med en straff i sann Foppa-stil.

– Jag brukar inte bestämma mig innan men såg att han klev ut lite så jag fick prova den varianten. Jag har gjort den i allsvenskan några gånger, ibland går den in och ibland inte. När man gör mål så ser det väldigt bra ut och tvärtom om man missar. 

Du fick inte till den riktigt ändå?

– Nej, den studsade lite där och det är väl när man inte får till dom perfekt som dom kan gå in också. Man vill avgöra så det här var jätteskönt.