Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mora värvar Jacob Lagacé från Luleå

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Mora rustar för SHL-återkomsten.

I dag har laget gjort klart med sitt andra nyförvärv.

Precis som SportExpressen tidigare avslöjat är Jacob Lagacé klar för Mora.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ha skrivit på för Mora, säger han i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan blev Moras avancemang till SHL ett faktum efter en succéartad säsong där man vann grundserien, den hockeyallsvenska finalen samt kvalet till SHL.

Sedan dess har klubben jobbat med att se över truppen till kommande säsong och tidigare i veckan kunde Mora presentera sitt första nyförvärv då hemvändande John Persson återvände från Färjestad.

En värvning som då gjorde att forwardsuppsättningen uppgick till nio spelare.

I dag presenterades forward nummer tio.

Värvas från rivalen

För två dagar sedan kunde SportExpressens bloggare MrMadhawk avslöja att Luleås Jacob Lagace var klar för SHL-nykomlingen och i dag bekräftades de uppgifterna.

– Det känns väldigt bra att Jacob valde att komma till oss. Det är en spelare som har en bra skridskoåkning och som alltid ger 100% i varje byte. Att han även har en fallenhet för att göra poäng gör ju inte saken sämre. Vi är övertygade att han kommer trivas utmärk här hos oss att det kommer avspegla sig i hans spel, säger sportansvarige Anders Sundby i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ha skrivit på för Mora. Jag ser detta som den bästa lösningen jag kan få och jag vill verkligen göra det bästa av den här möjligheten, för klubben, fansen och för mig själv, säger Jacob