Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mora nära SHL efter ny seger mot Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Mora är på god väg att få spela i SHL nästa säsong.

Efter att återigen vunnit på imponerade manér i daladerbyt mot Leksand ser laget ut att återvända till högsta ligan.

– Vi har den viktigaste matchen kvar att spela, säger Emil Brejmo till C More efter matchen.

Det är tydlig fördel till Mora efter 4 spelade matcher i direktkvalet till SHL. Lagen bjöd på en tempostark inledning men utan att få näten att rassla. Det skulle ändras i den andra perioden.

Mora kunde ta ledningen efter att Leksands Ben Youds slarvat på blålinjen. De rödklädda förvaltade chansen på bästa sätt och Matt Bailey kunde raka in 1-0 bakom Atte Engren. Dryga tre minuter senare smällde det igen, den här gången via Oscar Svanlund.

Leksand fick kontakt - men förgäves

Hemmalagets jubel han knappt tystna innan Leksand kunde reducera. Efter målet fick Leksand viss kontakt och skapade många kvitteringslägen, men Moras målvakt Engstrand fick bjuda på storspel och spikade igen.

– Det är ett otroligt tyck på läktaren och det är här man vill vara, sa Moras Oskar Svanlund till C More.

Tufft spel mellan rivalerna

Målet skulle i stället gå till Mora. Med hemmapublikens tryck i ryggen kunde de rödklädda dra ifrån och styra in 4-1 i powerplay via Emil Bejmo. Efter målet bjöds publiken på handgemäng och det fysiska spelet kokade över. Nästan varje avblåsning följdes upp av efterslängningar mellan spelarna.

Leksand tog timeout med fyra minuter kvar att spela men utan resultat. Mora höll undan och kunde därmed säkra en tung seger.

– Det känns jävla gött. Man får fundera mer på det här senare, men vi har något speciellt i den här gruppen. Vi är inte på något sätt klara, vi har den viktigaste matchen kvar att spela, säger Emil Brejmo till C More efter matchen.

"Vi har inget att förlora nu"

Skulle Mora vinna nästa match spelar laget i SHL nästa säsong.

– Fram till halva matchen är vi nöjda. Efter det så blir det en massa stress. Jag känner igen oss själva från i fjol i dem just nu. Vi har inget att förlora nu, vi kommer gå på med allt som finns, säger Leksands tränare Per-Erik Johnsson, till C More.