Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mora IK:s Pierre Engvall klar för HV 71

Pierre Engvall jublar Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Mästarlaget HV 71 har presenterat sitt första nyförvärv.

Pierre Engvall ansluter från SHL-nykomlingen Mora.

I Pierre får vi en ung, hungrig och poängstark forward som kommer att bli sevärd den kommande säsongen, säger Johan Hult på HV 71:s hemsida.

Tidigare i dag meddelade HV 71 att nio spelare lämnar klubben efter guldet.

Guldhjälten Simon Önerud, som sköt det avgörande guldmålet, var en av de nio som lämnade för nya äventyr men nu har mästarlaget börjat jobbet med att förstärka truppen till kommande säsong.

LÄS OCKSÅ: Nio spelare lämnar HV 71 efter guldet

Först ut att presenteras som klar blev Pierre Engvall, som tidigare i vår var med och sköt upp Mora IK till SHL och efter det spelat för AHL-laget Toronto Marlies i AHL-slutspelet.

Engvall har under säsongen noterats för 50 poäng på 59 matcher varav tio av dessa poäng kom i kvalspelet upp till SHL - och med det var han en av dalaklubbens viktigaste och poängstarkaste spelare.

– I Pierre får vi en ung, hungrig och poängstark forward som kommer att bli sevärd den kommande säsongen, säger Johan Hult på klubbens hemsida.

Engvall kommer nu att spela klart säsongen med Marlies i Nordamerika och ansluter sedan till mästarklubben över de två kommande säsongerna.

– Jag är oerhört stolt och glad att få representera HV 71 de kommande två säsongerna. En pojkdröm som går i upplevelse, säger Engvall.

Först in i HV 71:s lagbygge

Efter guldet för åtta dagar sedan har det varit tyst runt HV 71:s lagbygge, men efter beskedet om de nio spelare som lämnar Jönköping står det nu klart att sportchef Johan Hults jobb tagit fart.

Engvalls inträde innebär att HV 71 nu har tio forwards på kontrakt över den kommande säsongen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!