Pierre Engvall jublar Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Pierre Engvall jublar Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Mora IK:s Pierre Engvall klar för HV 71

Publicerad

Mästarlaget HV 71 har presenterat sitt första nyförvärv.

Pierre Engvall ansluter från SHL-nykomlingen Mora.

I Pierre får vi en ung, hungrig och poängstark forward som kommer att bli sevärd den kommande säsongen, säger Johan Hult på HV 71:s hemsida.

Tidigare i dag meddelade HV 71 att nio spelare lämnar klubben efter guldet.

Guldhjälten Simon Önerud, som sköt det avgörande guldmålet, var en av de nio som lämnade för nya äventyr men nu har mästarlaget börjat jobbet med att förstärka truppen till kommande säsong.

LÄS OCKSÅ: Nio spelare lämnar HV 71 efter guldet

Först ut att presenteras som klar blev Pierre Engvall, som tidigare i vår var med och sköt upp Mora IK till SHL och efter det spelat för AHL-laget Toronto Marlies i AHL-slutspelet.

Engvall har under säsongen noterats för 50 poäng på 59 matcher varav tio av dessa poäng kom i kvalspelet upp till SHL - och med det var han en av dalaklubbens viktigaste och poängstarkaste spelare.

– I Pierre får vi en ung, hungrig och poängstark forward som kommer att bli sevärd den kommande säsongen, säger Johan Hult på klubbens hemsida.

Engvall kommer nu att spela klart säsongen med Marlies i Nordamerika och ansluter sedan till mästarklubben över de två kommande säsongerna.

– Jag är oerhört stolt och glad att få representera HV 71 de kommande två säsongerna. En pojkdröm som går i upplevelse, säger Engvall.

Först in i HV 71:s lagbygge

Efter guldet för åtta dagar sedan har det varit tyst runt HV 71:s lagbygge, men efter beskedet om de nio spelare som lämnar Jönköping står det nu klart att sportchef Johan Hults jobb tagit fart.

Engvalls inträde innebär att HV 71 nu har tio forwards på kontrakt över den kommande säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag