John Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBLJohn Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL
John Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL
John Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBLJohn Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL
John Persson Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL

Mora IK har gjort klart med första värvningen

Publicerad

SHL-nykomlingen Mora IK har gjort klart med sitt första nyförvärv.

Det handlar om John Persson, närmast från spel i Färjestad, som skrivit ett tvåårskontrakt.

– Det ska bli jäkligt roligt att komma hem igen, säger Persson i ett uttalande.

John Persson är fostrad i Mora men lämnade klubben 2009 för spel i USA. Persson har gjort flera matcher i AHL och 10 NHL-matcher för New York Islanders.

De senaste två säsongerna har han spelat i Färjestad – men nu står det klart att han återvänder hem till Mora.

"Känns skönt att ha det klart"

På sin hemsida meddelar SHL-nykomlingen att Persson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Vi är jätteglada att John väljer att komma "hem" och spela för den klubben som han gjorde många år i som ungdoms- och juniorspelare. Mora IK kommer få en spelare som är otroligt motiverad och är fast besluten på att göra allt som krävs för att vinna matcher åt oss, säger Moras sportansvarige Anders Sundby.

Och Persson själv är glad över att komma tillbaka till Mora.

– Det känns skönt att ha det klart. Jag följde hela matchserien mot Leksand och när det blev klart att Mora gick upp i SHL kändes det direkt som ett möjligt och bra alternativ för mig, säger han.

"Det ska bli jäkligt roligt att komma hem igen"

Persson blir Moras första värvning efter att de tagit klivet upp i SHL.

Och forwarden hoppas på att han ska kunna bidra med en hel del de kommande säsongerna.

– Jag vill bidra med en ledande roll, visa vad man går för och givetvis också producera en del poäng. Som sagt ska det bli jäkligt roligt att komma hem igen, säger Persson.

För närvarande har Mora fyra backar och sju forwards kontrakterade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag