Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Monstret" har gjort LHC till ett topplag

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Mörka november är förbi och för många lag var månaden tung.

Men Linköping upplevde en fin november och var där SHL:s formstarkaste lag.

Mycket tack vare ett målvaktsmonster som efter en tuff start spelat upp sig rejält.

– Det känns som jag mer och mer börjar hitta in i SHL-spelet eftersom jag varit borta ett tag, säger Jonas Gustavsson.

Med sju vinster på nio matcher i november kom Linköping HC att ha sin hittills bästa månad på säsongen och tack vare sin fina månad klättrade också laget i tabellen vilket gör att Cluben nu på allvar är inblandade i toppstriden. 

En toppstrid där många inför säsongen trodde att laget skulle vara med då förstärkningarna inför säsongen var namnkunniga.

Tony Mårtensson, Derek Roy, Chad Billins och Jonas Gustavsson var de främsta namnen i Linköpings satsning - och där den sistnämnda återvände till Sverige efter nästan ett decennium på andra sidan Atlanten. 

Och det var också "Monstret" som klev fram i november med flera stora matcher där förra veckans nolla mot Skellefteå AIK stack ut. 

Mot Skellefteås starka offensiv och SHL:s bästa kedja kom "Monstret" upp med en stormatch där samtliga av gästernas 34 skott motades, vilket blev matchavgörande då Linköping under långa stunder var utspelade. 

Trivs mot Skellefteå - fyra nollor på fem matcher

Just Skellefteå är också ett motstånd han trivs mot. Säsongen 08/09, när "Monstret" senast spelade i SHL, så ställdes hans dåvarande klubb Färjestad mot Skellefteå i slutspelet där burväktaren i tre av fyra matcher höll nollan. 

Du verkar trivas mot Skellefteå?

– Haha, ja. Men det var ju evigheter sedan. Sista matchen där vann vi på övertid minns jag, men jag tror inte det är någon spelare som är kvar från den tiden. 

Hur börjar formen kännas annars?

– Det känns bra. Det är en lång säsong och resultaten kommer och går, men man får titta på helheten. Se vad man gör och hur man spelar, vad man gör rätt och vad man gör fel både personligen och som lag, säger han och fortsätter:

– Det känns som jag mer och mer börjar hitta in i SHL-spelet eftersom jag varit borta ett tag men förhoppningsvis finns det mer kvar att hämta men det känns bra nu.

Vad är framför allt som ligger bakom att det går bättre nu?

– Jag får ju mer erfarenhet av spelet här och man får se mer tendenser. Man börjar hitta in i spelet och rutiner, hur det fungerar här och så. Sen är det ju en process också, både personligen och som lag. Det handlar om att bli bättre som lag under säsongen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!