Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

"Monstret" har gjort LHC till ett topplag

Publicerad

Mörka november är förbi och för många lag var månaden tung.

Men Linköping upplevde en fin november och var där SHL:s formstarkaste lag.

Mycket tack vare ett målvaktsmonster som efter en tuff start spelat upp sig rejält.

– Det känns som jag mer och mer börjar hitta in i SHL-spelet eftersom jag varit borta ett tag, säger Jonas Gustavsson.

Med sju vinster på nio matcher i november kom Linköping HC att ha sin hittills bästa månad på säsongen och tack vare sin fina månad klättrade också laget i tabellen vilket gör att Cluben nu på allvar är inblandade i toppstriden. 

En toppstrid där många inför säsongen trodde att laget skulle vara med då förstärkningarna inför säsongen var namnkunniga.

Tony Mårtensson, Derek Roy, Chad Billins och Jonas Gustavsson var de främsta namnen i Linköpings satsning - och där den sistnämnda återvände till Sverige efter nästan ett decennium på andra sidan Atlanten. 

Och det var också "Monstret" som klev fram i november med flera stora matcher där förra veckans nolla mot Skellefteå AIK stack ut. 

Mot Skellefteås starka offensiv och SHL:s bästa kedja kom "Monstret" upp med en stormatch där samtliga av gästernas 34 skott motades, vilket blev matchavgörande då Linköping under långa stunder var utspelade. 

Trivs mot Skellefteå - fyra nollor på fem matcher

Just Skellefteå är också ett motstånd han trivs mot. Säsongen 08/09, när "Monstret" senast spelade i SHL, så ställdes hans dåvarande klubb Färjestad mot Skellefteå i slutspelet där burväktaren i tre av fyra matcher höll nollan. 

Du verkar trivas mot Skellefteå?

– Haha, ja. Men det var ju evigheter sedan. Sista matchen där vann vi på övertid minns jag, men jag tror inte det är någon spelare som är kvar från den tiden. 

Hur börjar formen kännas annars?

– Det känns bra. Det är en lång säsong och resultaten kommer och går, men man får titta på helheten. Se vad man gör och hur man spelar, vad man gör rätt och vad man gör fel både personligen och som lag, säger han och fortsätter:

– Det känns som jag mer och mer börjar hitta in i SHL-spelet eftersom jag varit borta ett tag men förhoppningsvis finns det mer kvar att hämta men det känns bra nu.

Vad är framför allt som ligger bakom att det går bättre nu?

– Jag får ju mer erfarenhet av spelet här och man får se mer tendenser. Man börjar hitta in i spelet och rutiner, hur det fungerar här och så. Sen är det ju en process också, både personligen och som lag. Det handlar om att bli bättre som lag under säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag