Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mondo på Hovet med flickvännen

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

STOCKHOLM. Armand Duplantis har haft en händelserik sommar. Nu har han tid för återhämtning – och spenderade lördagseftermiddagen på Hovet för att se Djurgården-Brynäs.

Iklädd Djurgårdshalsduk.

– Det är rätt nytt för mig, jag tycker matchen är riktigt bra, det hade varit kul att se ett mål från Djurgården... men det är väldigt roligt, säger han.

Tillsammans med sin flickvän, kusin och två kompisar från Louisiana var Armand Duplantis på besök på Hovet.

Efter två spelade perioder hade Djurgården ännu inte gjort mål.

– Jag tycker matchen är riktigt bra, det hade varit kul att se ett mål från Djurgården... men det är väldigt roligt, säger Duplantis i paus.

Djurgården bjöd in och han ville själv gå på matchen, plus att han har en kusin som hejar på Stockholmslaget.

– Ja det är rätt nytt för mig också, men även mina bästa vänner från Louisiana som är här. Vi har inte riktigt den kulturen där... så jag ville visa dem lite svenska saker som de inte riktigt kan uppleva hemma.

En av kompisarna har varit och hälsat på, redan 2016, men nu finns möjligheten att göra fler saker.

– Ja, det är annorlunda för mig också. Vi är runt i Stockholm nu över helgen innan det blir tillbaka till Uppsala. Det blir mycket golf.

Är du bra på golf?

– Tillräckligt bra för att ha kul när jag spelar, haha. Jag är väl ingen jättegolfare, men jag tycker att det är väldigt kul.

”Mer en lättnad – men jag njuter av livet”

Det är en 21-åring på väldigt bra humör som befinner sig i restaurangdelen av Hovet, efter en händelserik sommar.

– För mig, jag vet inte. Så klart är jag glad över hur jag hoppat och jag har haft väldigt bra tävlingar givetvis. För mig har jag så höga krav på mig själv, att när jag gör saker och lyckas med det känns det mer som att det är saker jag borde göra. Det är mer en lättnad, men jag njuter av livet.

Kan du tänka dig att gå på flera matcher?

– Ja, absolut. Varför inte?, säger han med ett leende.