Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Modos vd: "Behöver göra förändringar"

Publicerad
Uppdaterad
Modo missar slutspelet för andra året i rad.
Nu riskerar klubben massflykt efter det andra raka fiaskot.
- Det begriper väl de flesta att vi behöver göra en hel del förändringar och det är många beslut som måste tas, säger Modos vd Anders Trollsås.
Andra raka fiaskosäsongen för Modo är ett faktum. Och nu riskerar klubben massflykt. I nuläget står nästan halva truppen utan kontrakt och tränaren Hannu Aravirta är bara en tillfällig lösning.
- Det pågår jobb med de för fullt. Vi har legat lite lågt de senaste dagarna eftersom vi har försökt fokusera på det här. Men det tar ju fart ordentligt nu givetvis.
Är du orolig över situationen?
- Så kan man se det om man vill. Men å andra sidan ligger det en stor möjlighet. Det begriper väl de flesta att vi behöver göra en hel del förändringar inför nästa säsong eftersom vi har rätt många åldersstigna spelare. I vår situation är det nog inte så tokigt att det är så, säger Anders Trollsås.

"Inte letat skyldiga"

Han fortsätter:
- Det är många beslut som måste tas för vår del. Vi har en god idé om hur vi vill att en trupp ska se ut och vad den ska åstadkomma nu när vi ska sätta ihop det. Men de specifika frågorna bör du ställa till "Freddan" Andersson (sportchef).
Vem/vilka bär skulden till att ni misslyckades i år?
- Vi har inte börjat leta skyldiga i det här läget. Nu är vi fruktansvärt deppade. Och bittra. Men väldigt snart blir det full fokus framåt.
Vad betyder ett missat slutspel för er ekonomiskt?
- Ett slutspel hade naturligtvis varit välkommet för oss och givit oss en bättre ekonomisk sits inför nästa år. Men samtidigt, varken vi eller några av våra kollegor, tror jag, budgeterar med slutspel eftersom man inte vet. Det här innebär ingen överraskning ekonomiskt, men det blir givetvis tyngre.

Ordentlig analys

- Man skulle väl kunna räkna med två hemmamatcher i alla fall. Jag vet inte på rak arm, men klart vi tittar på det. Och det är klart att det är pengar som varit väldigt välkommet för oss.
Inför säsongen gjorde ni stora förändringar i klubben. Hur blir det nu?
- Som alltid får man göra ett ordentligt bokslut och en ordentlig analys vad man kunde gjort bättre och annorlunda möjligen. Vad den kommer ge vet vi inte säkert. För min egen del finns det inget egenvärde i förändring. Utan det kan lika gärna vara så att vi kanske snarare behöver lite trygghet efter att ha genomgått en sådan orkan som vi gjorde inför säsongen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag