Foto: Robbin Norgren
 Foto: Robbin Norgren

Modos tunga ras - föll hemma mot Brynäs

Publicerad

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo förlorade hemma mot Brynäs.

Det efter att ha rasat ihop totalt i början av andra perioden.

– Jag måste ha förberett laget nåt så förjävla dåligt inför den här matchen. Det är mitt ansvar, säger tränaren Andreas Johansson och meddelar att stjärnan Byron Ritchie kan spela på torsdag.

Matchen mellan Modo och Brynäs kom att bli en jämn historia – till en början.
Den första perioden präglades inte direkt av målchanser, lagen sköt bara fyra respektive fem skott på mål vardera, men lyckades också göra ett mål vardera. Brynäs tog ledningen när Nick Johnson gjorde mål från nära håll och Modos kvittering kom genom Victor Olofsson strax innan pausvilan.

Andra perioden kom att få en helt annan skepnad. Åtminstone gällande målproduktionen.

Brynäs gjorde tre snabba mål, genom Jesper Ollas, Sebastian Enterfeldt (första sedan november 2014) och Pathrik Westerholm.

Och även om Modo lyckades reducera två gånger om i tredje perioden kunde Brynäs till slut vinna med 5–3.

– Jag måste ha förberett laget nåt så förjävla dåligt inför den här matchen. Det är mitt ansvar, säger Modos tränare Andreas Johansson på presskonferensen efter matchen.

Tuff sits för Modo Hockey

Modo är i en prekär sits – med åtta poäng upp till säker mark när tolv omgångar återstår.

Då kan Johansson plocka ut sitt ess ur rockärmen och låta Byron Ritchie – som skadade hälsenan i höstas – spela mot Linköping på torsdag.

– Det är ju så här att Byron har haft en väldigt allvarlig skada. Jag har hela tiden sagt att han ska få komma in i ett läge som passar honom – och vi kan inte tro att han är samma spelare som han var innan, säger Johansson.

– Men jag ska ta mig en riktig funderare nu om han inte spelar på torsdag ändå, det kan jag lova. Jag tror att hans blotta närvaro, att han sticker in näsan i det här.

– I dag gjorde vi två mål som granskades, på det sätt som jag hade önskat att vi gjorde i tidigare matcher som vi förlorat. Men Byron är en sån spelare som kan göra de där målen i alla lägen. Och det behöver man inte ha en hel hälsena för att göra, det behöver man bara ett stort hjärta för att göra, säger Andreas Johansson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag