Foto: Ronny Johannesson
 Foto: Ronny Johannesson

Modos smäll: Nollade igen och Steen skadad

Publicerad

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo är elitseriens krislag just nu.

0–3 hemma mot Linköping var Modos sjätte förlust de senaste sju matcherna – och andra hemmamatchen i rad laget blev "nollat".

Efter tolv omgångar ledde Modo serien. Därefter har laget förlorat sex av sju matcher, halkat ned till sjunde plats och sett strecken komma allt närmare.

På två hemmamatcher inom tre dagar har Modo skjutit 66 skott, men inte gjort ett mål. Däremot släppt in fem, 0–2 mot Färjestad och 0–3 mot Linköping.

– Vi får ingenting gratis längre, sade en lågmäld Modotränare, Ulf Samuelsson.

Modo har problem lite överallt, målskyttet naturligtvis, men även på målvaktssidan. Bernhard Starkbaum blev utbytt två matcher i rad, och Oscar Alsenfelt repriserade mot Linköping sin tavla mot Färjestad.

Snabb repris

Med den skillnaden att det gick ännu snabbare den här gången.

Mot Färjestad släppte han in 0–1 efter 36 sekunder, mot Linköping tog det 26.

Ett löst dragskott från Simon Hjalmarsson gick in, gav Modo en ny mardrömsstart och Linköping en drömstart.

– En otroligt härlig inledning. Den gav oss extra energi och tålamod att spela matchen ut, sade Linköpings tränare Roger Melin.

Modo var spelmässigt ändå bättre i både första och andra perioden och skapade massor – men brände allt. Samtidigt som Linköpings målvakt Andreas Andersson storspelade. Andersson ersatte skadade Christian Engstrand.

Mattias Weinhandl satte 0–2 i power play på Linköpings första skott även i andra perioden – efter 10.55!

I slutperioden behövde Andreas Andersson inte jobba speciellt hårt, Modo hade mycket puck, men skapade allt mindre och Per Arlbrandt släckte till slut allt Modohopp.

Skadeproblem

Utöver den poängmässiga krisen har Modo nu också skadeproblem. Backen Kyle Cumiskey missade andra matchen i rad och anfallsstjärnan Alexander Steen tvingades utgå tidigt i sista perioden. Oklart vilken skada han fick, men tevebilderna tydde på att det kan röra sig om ett knä.

– Han ska undersökas under fredagen. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt, men det är oroväckande, sade Samuelsson.

Linköping hade däremot många orsaker till glädje. Man bröt en sex matcher lång förlustsvit borta mot Modo, kom igen efter 0–5 hemma mot HV 71 och tog revansch för 3–5 hemma mot Modo tidigare i höst.

– Alltid bra att ha en vinst mot alla lag, tyckte Roger Melin.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag