Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Modos praktfiasko - missar slutspelet

Publicerad
Uppdaterad
Kvalserieklara Södertälje knäckte slutspelsjagande Modo och vann med 3-2. En chock för Peter Forsbergs stjärnspäckade lag som missar SM-slutspelet.
- Jag är så enormt besviken på vår insats, säger Modos lagkapten Per Svartvadet till PPV.
Modo gjorde en av sina sämsta matcher för säsongen - när det gällde som mest.
En slutspelsplats stod på spel och Modo hade ett kanonläge att ta tre poäng mot redan kvalserieklara Södertälje, som saknade fyra avstängda spelare.
Men Modo darrade rejält.
Södertäljejunioren Thom Flodquist gav sitt lag ledningen med 1-0 i första perioden och i den andra perioden kom både 2-1 och 3-1. Linus Videll stötte in 2-1 i nättaket efter 4.18. Fyra minuter senare gjorde Petri Pakaslahti 3-1 i power play, då Mattias Timander satt utvisad för en slashing.

"Bedrövligt"

Modo hade oerhört svårt att skapa chanser i andra perioden och skotten, 7-7, speglade matchbilden.
Modo var skakat.
- Vi måste komma upp. Det är en bedrövlig andra period. Det är det jag har att säga, säger lagkaptenen Per Svartvadet sammanbitet till PPV.
- Vi kanske gör det för krångligt och tror att det ska gå lättare än det gör.
Modo kastade om i kedjorna inför sista perioden och Svartvadet fick spela med Peter Forsberg och Mats Zuccarello Aasen.

Helenius storspelade

Modo orkade med en reducering redan efter 4.22. Niklas Sundström drog till direkt på Markus Näslunds pass och via en Södertäljeklubba gick pucken i mål.
Modo fortsatte att pressa sista kvarten och vann skotten i tredje perioden med 15-6, men finske målvakten Riku Helenius storspelade. Modo klarade inte av att ta poäng i Södertälje, och eftersom Luleå vann i förlängning mot Rögle är SM-slutspelet kört för Modo.
- Det är beklagligt hur vi betedde oss, säger Per Svartvadet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag