Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos plan: Han ska ersätta veteranen

Foto: AP och Tommy Pedersen

KARLSTAD. Modos säsong tog slut i går. Och efteråt berättade Niklas Sundström, 37, att han spelat sin sista match för klubben.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja Modos drömnamn som ersättare för veteranen.

Peter Forsbergs tidigare lagkamrat - T.J. Hensick - har redan erbjudits ett kontraktsförslag av Modo.

- Jag kan väl uttrycka mig som så att det inte är omöjligt att det blir fler transatlanter än två stycken nästa år, säger Forsberg.

FAKTA

T.J. HENSICK

Ålder: 27 år.

Längd/vikt: 178 cm/86 kg.

Position: Center

NHL: 112 matcher, 38 poäng (12+26).

AHL: 307 matcher, 325 poäng (97+228).

KONTRAKTSLÄGET I MODO

HAR KONTRAKT 2013-14

Per-Åge Skröder, forward

Björn Svensson, forward

Peter Öberg, forward

UTGÅENDE KONTRAKT

Jonas Ahnelöv, back

Mikko Kousa, back

Kyle Cumiskey, back

Morten Madsen, forward

Marcel Müller, forward

Ladislav Nagy, forward

Dave Spina, forward

(Niklas Sundström lämnar laget)

GENERAL MANAGER MARKUS NÄSLUND OM...

...Kyle Cumiskey

- Han har många lag som ryckt i honom och han är eftertraktad. Hans mål är NHL och vi får se hur Anaheim resonerar där. Om de plockar över honom är vi glada för den utvecklingen.

...Ladislav Nagy

- Vi vet inte riktigt hur det blir i dagsläget. Vi har många saker vi måste se över men vi har inte erbjudit honom något än.

Det blev ett tungt avslut på den här säsongen för Modo. Knappt en minut in i förlängningen spräckte Färjestad nollan på duktiga Linus Ullmark, 19.

Målet satte punkt för Modos säsong - men också för 37-årige Niklas Sundström tid i moderklubben.

Nu blir Sundström den sista i klubbens gyllene generation som lämnar Modo som spelare.

"Någonstans i världen..."

Efteråt berättade han att beslutet redan var taget.

- Det blir inte Modo i alla fall, det har varit klart ett tag. Det blir någonstans i världen eller Ulvö Hockey. Vi får se, säger Sundström.

Hur känns det nu?

- Tomt. Och tråkigt. Allt blir snabbt slut, tyvärr är det så och man vet inte vad man ska säga, säger Sundström.

Men du ska lira nästa år?

- Ja, man är ju ung och lovande fortfarande. Nej, men jag tror att om man hittar något som känns bra och rätt så blir det så, säger Sundström:

- Självklart är det tråkigt, man har haft en fantastisk tid här. Vi gjorde klart det här ganska tidigt med Markus Näslund så han fick veta och kunde gå vidare. Sedan vet jag inte om de hade velat ha kvar mig heller men vi var raka och ärliga i dialogen, säger Sundström.

En gammal lagkamrat

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att arbetet med att ersätta Sundström redan är långt gånget och drömnamnet är en gammal lagkamrat till Peter Forsberg.

Enligt uppgifter vill Modo värva 27-årige T.J. Hensick och klubben har redan erbjudit honom ett kontraktsförslag.

Hensick har under den här säsongen producerat 55 poäng (16+39) på 62 matcher för St. Louis Blues farmarlag Peoria Riverman.

2007-2008 spelade Hensick för Colorado Avalanche - och han gjorde en slutspelsmatch tillsammans med Peter Forsberg.

- Det är många klubbar i Europa som hört av sig angående honom men det är inget beslut taget, säger Hensicks agent Pontus Norén.

SPORT-Expressen har tidigare avslöjat att Modos plan inför den kommande säsongen är att använda sitt kontaktnät i Nordamerika.

- Jag kan väl säga att det inte är omöjligt, så kan jag uttrycka det. Jag tycker att vi haft bra erfarenhet av såna spelare och när de kommit över. Det är inte helt omöjligt att det blir fler än två stycken, säger Forsberg.

"Vill få kontinuitet i truppen"

Begränsningen för antalet importer utanför Europa slopas nästa säsong vilket gör det möjligt för klubbarna att värva fler nordamerikaner.

Näslund om framtiden för Modo:

- Vi vill få kontinuitet i truppen. Jag tror vi kan ha nytta av att ha killar som vet hur det är att spela och som vi känner till. Vi kommer att försöka behålla ett antal spelare, säger Näslund.

Huvudtränaren Ulf Samuelsson lämnar laget efter sina två år vid rodret och ersätts enligt uppgift av den sparkade Skellefteåtränaren Anders Forsberg.

Men Samuelsson ville inte prata om sin framtid i går efter den bittra förlusten.

- Det får vi ta i morgon tidigast, den här kvällen tillhör Modo och våra spelare, säger Forsberg.