Foto: C More.
 Foto: C More.

Modos mardröm - nu med fem raka förluster

Publicerad

Modos mardröm bara fortsätter.

Stjärnan Alexander Steen är skadad och på lördagseftermiddagen kom lagets femte raka förlust i elitserien.

Timrå vann på hemmaplan med 3–0.

– Vi måste få bättre målvaktsspel och våra målskyttar måste komma igång, säger Modos tränare Ulf Samuelsson till C More.

För några veckor sedan var det frid och fröjd i Modo.

Laget gick som tåget i elitserien och ledde till och med serien.

Men sedan har det gått utför.

Tidigt mål

På lördagen kom lagets femte raka förlust när Timrå vann med 3–0 på hemmaplan.

Timrå dominerade från start och tog ledningen redan efter 3.59 när Andreas Molinder tryckte in 1–0.

I den andra perioden kom sedan 2–0-målet.

Niklas Nordgren spelade fram Robin Sterner som satte dit 2-0.

Matchen avgjordes sedan helt när Joachim Rohdin gjorde 3–0 med tio minuter kvar att spela.

– Vi släpper in det första skottet för tredje matchen i rad. Grabbarna jobbar hårt, men får lite betalt. Ett par turnovers och så ger vi bort matchen. Vi har dåliga vanor som kryper sig in, säger Modos tränare Ulf Samuelsson till C More.

Målvaktsspelet har varit ett stort problem i Modo under säsongen.

– Vi jobbar så gott vi kan, det är två killar med kapacitet, men ingen av dem har självförtroendet just nu. Uppehållet passar bra, då får vi skjuta lite på dem. Jag tror att de här killarna är kapabla att vända det här, säger Ulf Samuelsson.

 

 

Tre raka utan mål

Förutom att Modo nu har fem raka förluster har laget lämnat isen mållöst i tre matcher i rad.

Man har inte gjort mål på de senaste 185 minuterna på is.

Dessutom har laget skadeproblem.

Den NHL-lockoutade stjärnan Alexander Steen blir borta i minst tre veckor på grund av en bristning i låret som han drog på sig i matchen mot Linköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag