Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modos ilska - efter Färjestads påhopp

Foto: Michael Berggren

Modo och Färjestad har hamnat rejält i bråk med varandra.

Anledningen är en krönika av Färjestads presschef på klubbens hemsida där han sågar Modos planerade beslut att ta in NHL-spelare, samt anklagar Modo för dubbelspel med agenten Kalle Bodén.

- Jag har aldrig varit med om något liknande sen jag tillträdde som vd i Modo, säger Anders Trollsås till NWT.se.

Det var på söndagen som Färjestads presschef Jörgen Kalitzki publicerade en krönika på Färjestads hemsida där han svingade vilt åt flera håll.

Allra mest i skottgluggen hamnade Modo, som är en av de klubbar som jobbat för att få använda sig av lockoutade NHL-spelare i elitserien.

Kalitzki anklagar bland annat Modo för att ha använt sig av spelaragenten Kalle Bodén, som var den som låg bakom anmälan av Hockeyligan till konkurrensverket.

Stor ilska

I sin krönika skriver Färjestads presschef:

"Det är väl bara en tillfällighet att Kalle Bodén är advokat/spelaragent från Örnsköldsvik. Eller att han har försett konkurrensverket med alla nödvändiga papper för att få skriva två kontrakt till, några procent till i fickan, kanske också en rubrik eller två. Lite gratisreklam till firman.

Och det är väl också en tillfällighet att hans bror Henrik sitter i Modos styrelse?

Det är nog bara tillfälligheter att det Modo som gråtit över långtidsskador skulle vara inblandat i detta spel under täcket, medan klubbens ordförande deltagit i Ligans diskussioner och beslut."

De raderna har nu väckt stor ilska i Örnksöldsvik.

"Planterat skämt"

När NWT.se pratar med Modos vd Anders Trollsås är han rejält förbannad.

- Först undrade jag om det var ett planterat skämt. Det här officiella påhoppet på oss är i allra högsta grad anmärkningsvärt. Vi kommer att diskutera om vi ska gå vidare med det, säger Trollsås till tidningen, och fortsätter:

- Vi utgår från att krönikan är kontrollerad av Loob och att det här är Färjestads officiella statement eftersom det ligger ute på deras hemsida. Om Färjestad inte står bakom texten utgår jag från att de meddelar det snarast. Jag har aldrig varit med om något liknande sen jag tillträdde som vd i Modo.

Jörgen Kalitzki själv vill inte ge några kommentarer till NWT.se.

Färjestads sportchef Håkan Loob uttalar sig däremot kort:

- Jag har inte läst krönikan. Ingen i klubbledningen har sanktionerat texten men jag måste ta det här med Kalitzki först innan jag kan uttala mig. Du får återkomma senare.

HockeyExpressen.se har sökt samtliga inblandade för en kommentar.