Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo vill ta över floppens kontrakt

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: REUTERS/BILDBYRÅN

HV71 har värvat två nya forwards under veckan.

Redan innan påfyllningen var nyförvärvet Ryan Stoa, som man tog in i december, uppsatt som 13:e forward. Nu hänger han löst efter sin svaga tid i klubben, enligt uppgifter till SportExpressen.

Det kan därför bli en lösning – med Modo.

– Jag har inte hört något. Och har inte pratat med Ryan om det, säger HV:s sportchef Johan Hult.

Ryan Stoa gjorde succé förra säsongen i Örebro men var ändå kontraktslös under stora delar av hösten. 

Tills HV71 värvade in honom i december som en tilltänkt toppcenter. Efter det har Stoa spelat elva matcher i SHL – och gjort noll poäng.

Utfallet kan betecknas som en enda sak: En flopp.

Därför vill HV71 bli av med amerikanen, som i senaste matchen mot Luleå var 13:e forward.

Enligt källor till SportExpressen har Fredrik Glader, sportchef i Modo, och HV:s dito, Johan Hult, haft en dialog. Något Sportbladet var först att rapportera om under tisdagen.

– Om någon hört av sig till Stoa så har de i så fall hört av sig till hans agent. Jag har inte hört något. Och har inte pratat med Ryan om det, säger Johan Hult och fortsätter:

– Han kör på och gör allt för att konkurrera in sig i laget. Så jag utgår från att är kvar.

Ryan Stoa på väg till Modo

Ryan Stoa skrev i december på ett kontrakt med HV71 för resten av säsongen, ett avtal som Modo ska kunna ta över ekonomiskt. Vad SportExpressen erfar har Ö-vikslaget även ytterligare medel för att kunna addera fler verktyg inför sluttampen av Hockeyallsvenskan. 

Modos sportchef Fredrik Glader avböjer att kommentera uppgifterna om Ryan Stoa, men bekräftar att ambitionen är att förstärka truppen innan 15 februari. 

– Vi tittar efter att förstärka vår trupp, det är ingen hemlighet, avslutar Glader.