Modo till attack mot Nordström, FBK och domarna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Peter Forsberg ligger utslagen på isen efter smällen från Färjestads Peter Nordström. En småll som får pappa/tränare Kent att rasa mot Färjestad - och domarna.

KARLSTAD. Modos coach Kent Forsberg går till angrepp mot Färjestad. Mot domaren Thomas Andersson. Mot domarbasen Peter Andersson.

Med flera.

  Vi skulle haft med en hjärnkirurg till Karlstad, dundrar Forsberg.

Färjestad anklagas för att ha försökt skada Modospelarna. Om tacklingen som skickade Peter Forsberg ut ur den heta fjärde kvartsfinalen i en ångkokande Löfbergs Lila Arena säger Kent Forsberg: – Han var ute efter att ta honom. Han slog honom över armen redan i första perioden. Han var ute efter att ta Peter. Det syntes ju. – Jag har haft Peter Nordström i landslaget och haft höga tankar om honom. Det har jag inte längre.  Kent Forsberg var även rejält arg på Christian Berglund efter tacklingen som orsakade en hjärnskakning på Per Svartvadet, vilket hindrar Modos lagkapten från fortsatt spel i kvartsfinalserien.

Skyller på domarbasen

 – Vår läkare la Peter och Per på bänkarna bredvid varandra, säger Forsberg ironiskt. – Det här är tredje hjärnskakningen på två matcher. FBK-tränaren Leif Strömberg svarade: – Tacklingarna på Tobias Enström i förra matchen och den på Svartvadet i kväll var klockrena – och vad jag vet är det tillåtet att tacklas i svensk seniorhockey.  Sen tycker jag att det är jävligt dåligt av dig, Kent, att springa över till vårt bås och anklaga mig för att Peter Forsberg blivit skadad! Kent: – Jag anklagade inte dig, frågade bara: Är du nöjd nu? Kent Forsberg skyllde även på domarbasen Peter Andersson: – Tyvärr bor ju domarbasen Peter Andersson i Karlstad. Det känns taskigt att säga, men här har vi inte marginalerna med oss. Jag säger inte att vi har dem mot oss, men vi har dem inte med oss. Domarbasen Peter Andersson, som såg matchen Frölunda–Luleå, säger: – Ett sånt uttalande vill jag inte kommentera.

Andersson byts ut

 Däremot är det troligt att domaren Thomas Andersson från Gävle byts ut till matchen Färjestad– Modo i morgon. – Jag håller på att ta de besluten, säger Peter Andersson. Kent Forsberg lämnar tränarjobbet efter säsongen och konstaterar: – Om ishockey ska spelas så här, då känns det skönt att sluta.